• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تولیدات دامی
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تولیدات دامی
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر استفاده از غلاف بادام ‌زمینی در جیره بر قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد جوجه های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    سرباز, الهامنویدشاد, بهمنمیرزائی آقجه قشلاق, فرزاد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    807.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تأثیر استفاده از غلاف بادام‌زمینی به عنوان یک منبع فیبر نامحلول در جیره بر عملکرد رشد، ریخت‌شناسی روده و قابلیت هضم مواد مغذی با استفاده از 320 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار (سطوح صفر (شاهد)، 5/2، 5 و 5/7 درصد غلاف بادام‌زمینی در جیره) 5 تکرار و 16 پرنده در هر تکرار از سن 11 تا 42 روزگی بررسی شد. در دوره رشد (11 تا 24 روزگی)، استفاده از غلاف بادام‌زمینی در جیره، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی را کاهش داد، ولی پرندگانی که با جیره حاوی 5/7 درصد غلاف بادام‌زمینی تغذیه شدند، افزایش وزن روزانه بیشتری داشتند (05/0> P). غلاف بادام‌زمینی، ضرایب قابلیت هضم ماده خشک و عصاره اتری را بهبود بخشید و جیره­های حاوی سطوح 5/2 یا 5 درصد غلاف بادام‌زمینی قابلیت هضم ماده آلی بالاتری در مقایسه با جیره شاهد داشتند (05/0> P). طول پرزهای روده کوچک جوجه­های تغذیه شده با جیره­های حاوی 5 یا 5/7 درصد غلاف بادام‌زمینی در مقایسه با پرنده­های شاهد بیشتر بود (05/0> P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که استفاده از غلاف بادام‌زمینی تا سطح 5/7 درصد از جیره اثری منفی بر عملکرد رشد جوجه­های گوشتی ندارد.  P). غلاف بادام‌زمینی، ضرایب قابلیت هضم ماده خشک و عصاره اتری را بهبود بخشید و جیره­های حاوی سطوح 5/2 یا 5 درصد غلاف بادام‌زمینی قابلیت هضم ماده آلی بالاتری در مقایسه با جیره شاهد داشتند (05/0> P). طول پرزهای روده کوچک جوجه­های تغذیه شده با جیره­های حاوی 5 یا 5/7 درصد غلاف بادام‌زمینی در مقایسه با پرنده­های شاهد بیشتر بود (05/0> P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که استفاده از غلاف بادام‌زمینی تا سطح 5/7 درصد از جیره اثری منفی بر عملکرد رشد جوجه­های گوشتی ندارد.  P). طول پرزهای روده کوچک جوجه­های تغذیه شده با جیره­های حاوی 5 یا 5/7 درصد غلاف بادام‌زمینی در مقایسه با پرنده­های شاهد بیشتر بود (05/0> P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که استفاده از غلاف بادام‌زمینی تا سطح 5/7 درصد از جیره اثری منفی بر عملکرد رشد جوجه­های گوشتی ندارد.  P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که استفاده از غلاف بادام‌زمینی تا سطح 5/7 درصد از جیره اثری منفی بر عملکرد رشد جوجه­های گوشتی ندارد. 
    کلید واژگان
    بازدهی تولیدی
    جوجه گوشتی
    ریخت شناسی روده کوچک
    غلاف بادام‌زمینی
    قابلیت هضم ماده مغذی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2016-12-21
    1395-10-01
    ناشر
    دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان
    University of Tehran, College of Abureyhan
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی
    دانشگاه محقق اردبیلی - تخصص: ‌تغذیه طیور
    دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی

    شاپا
    2009-6776
    2382-994X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jap.2016.58579
    https://jap.ut.ac.ir/article_58579.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289819

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب