اثرات استفاده از دانه و بلغور جو به همراه مکمل آنزیمی در جیره مرغهای تخم گذار تجاری بر عملکرد تولیدی و قابلیت هضم مواد مغذی
(ندگان)پدیدآور
بدیعی فر, راضیهشریعتمداری, فریدکریمی ترشیزی, محمد امیرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی تأثیر مصرف دانه جو به صورت کامل به همراه مکمل پلیآنزیمی گالیزیم بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در مرغهای تخمگذار بود. در این تحقیق، از 105 قطعه مرغ تخمگذار سویههای لاین w-36در سن 40 هفته در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 7 تکرار و 3 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد، جیره حاوی دانه جو بدون آنزیم، جیره حاوی دانه جو و مکمل آنزیمی گالیزیم، جیره حاوی بلغور جو خرد شده بدون آنزیم، جیره حاوی بلغور جو و مکمل آنزیمی گالیزیم بودند. اثر تیمارهای آزمایشی بر درصد تولید و وزن تخممرغ معنیدار نبود، ولی مرغهایی که با جیرههای حاوی دانه جو (با یا بدون مکمل آنزیمی) تغذیه شدند، مصرف خوراک روزانه بیشتری در مقایسه با پرندگان شاهد داشتند (05/0P
کلید واژگان
آنزیم بتاگلوکانازانرژی قابل سوخت و ساز ظاهری
پروتئین
دانه کامل جو
مرغ تخمگذار
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2016-12-211395-10-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
دانشکده کشاورزی - دانشگاه تربیت مدرسدانشکده کشاورزی - - دانشگاه تربیت مدرس
دانشکده کشاورزی - أانشگاه تربیت مدرس
شاپا
2009-67762382-994X




