تأثیر پودر سیر، ویتامین E و آنتیاکسیدان بر عملکرد رشد، تجزیه لاشه و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
ایراندوست, حسینوراثی اردکانی, حمیدرضالطف الهیان, هوشنگوراثی اردکانی, محمدرضامصلحی, حمیدرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
دو آزمایش به منظور تعیین انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری پودر سیر و همچنین بررسی تأثیر آن، ویتامین E و آنتیاکسیدان تجاری لوکسیدان در جیره بر عملکرد، ترکیب لاشه و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجه گوشتی انجام شد. در آزمایش اول، AME پودر سیر با استفاده از خروسهای بالغ لگهورن در جیرههای حاوی سطوح پنج، 10، 15 و 20 درصد پودر سیر برآورد شد. میزان انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری برای سطوح پنج، 10، 15 و 20 درصد پودر سیر بهترتیب 2370، 2300، 2090 و 2065 کیلوکالری بر کیلوگرم بود. در آزمایش دوم، تعداد 384 قطعه جوجه گوشتی در یک آزمایش فاکتوریل 2×2×2 با دو سطح پودر سیر (صفر و دو درصد)، دو سطح ویتامین E (صفر و 200 میلیگرم در کیلوگرم) و دو سطح آنتیاکسیدان (صفر و 200 میلیگرم در کیلوگرم) در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار، چهار تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. استفاده از پودر سیر، ویتامین E و آنتیاکسیدان به طور مجزا بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی، نسبت لاشه میان خالی، سینه، ران و چربی شکم معنیدار نبود، ولی استفاده توأم از پودر سیر و آنتیاکسیدان سبب بهبود افزایش وزن روزانه گردید (05/0P
کلید واژگان
پودر سیرعملکرد جوجه گوشتی
کیفیت گوشت
لوکسیدان
ویتامین E
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-10-221395-08-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
مدیر گروه علوم دامی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، تخصص: تغذیه طیور/ تغذیه زنبور عسلدانش آموخته گروه علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج
دانش آموخته گروه علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
گروه علوم دامی، موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی
شاپا
2009-67762382-994X




