مقایسه عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجههای خونی، و سودمندی اقتصادی گوسالههای خالص و آمیختههای هلشتاین
(ندگان)پدیدآور
رضاقلی وند, عبدالهنیکخواه, اکبرخبازان, محمد هادیمختارزاده, سعیددهقان, مجیدصدیقی, فرزادمختاباد, یوسفصفری, فرزادرجایی, عظیمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از پژوهش حاضر مقایسه عملکرد پرواری، ویژگیهای لاشه، متابولیتهای خونی و سودمندی اقتصادی آمیختههای گوشتی با گوسالههای هلشتاین خالص بود. آمیختههای گوشتی از طریق تلقیح گاو ماده هلشتاین با اسپرم نژادهای شاروله، اینرا95، لیموزین و آنگوس استحصال شد. عملکرد گوسالههای آمیخته با گوسالههای هلشتاین در یک طرح پرواری 11 ماهه با استفاده از 25 راس گوساله بهازای هر یک از پنج نژاد (مجموع 125 راس گوساله) مورد مقایسه قرار گرفت. متوسط افزایش وزن روزانه گوسالههای آمیخته بیشتر از هلشتاین خالص بود. هرچند اثرات متقابل نژاد و زمان پروار معنیدار بود (p
کلید واژگان
آمیختهگریافزایش وزن
بازده لاشه: پرواربندی:گوشت قرمز: نژاد گوشتی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-09-221399-07-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
پژوهشگر،مجتمع شیر و گوشت مهدشت، شرکت دشت ناز، ساری، مازندرانپژوهشگر،شرکت گسترش (هلدینگ) کشاورزی و دامپروری فردوس پارس، تهران، ایران
پژوهشگر،دانشگاه زنجان. گروه علوم دامی
پژوهشگر،شرکت گسترش (هلدینگ) کشاورزی و دامپروری فردوس پارس، تهران، ایران
پژوهشگر،مجتمع شیر و گوشت مهدشت، شرکت دشت ناز، ساری، مازندران
پژوهشگر،مجتمع شیر و گوشت مهدشت، شرکت دشت ناز، ساری، مازندران
پژوهشگر،مجتمع شیر و گوشت مهدشت، شرکت دشت ناز، ساری، مازندران
پژوهشگر،شرکت گسترش (هلدینگ) کشاورزی و دامپروری فردوس پارس، تهران، ایران
پژوهشگر،شرکت گسترش (هلدینگ) کشاورزی و دامپروری فردوس پارس، تهران، ایران
شاپا
2009-67762382-994X




