| dc.contributor.author | اسدی کرم, مسلم | fa_IR |
| dc.contributor.author | سالارمعینی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | افشار منش, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | فتاحیان, یاسر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:49:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:49:33Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:49:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:49:33Z | |
| dc.date.issued | 2020-09-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-12-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1398-09-19 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اسدی کرم, مسلم, سالارمعینی, محمد, افشار منش, محسن, فتاحیان, یاسر. (1399). بررسی تاثیر باکتری باسیلوس سابتیلیس مولد آنزیم فیتاز، آنزیم فیتاز و پروبیوتیک تجاری بر عملکرد جوجه های گوشتی در جیره هایی با کمبود فسفر. تولیدات دامی, 22(3), 407-415. doi: 10.22059/jap.2020.293016.623471 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2009-6776 | |
| dc.identifier.issn | 2382-994X | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2020.293016.623471 | |
| dc.identifier.uri | https://jap.ut.ac.ir/article_76069.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289721 | |
| dc.description.abstract | هدف از این مطالعه، استفاده از باکتریهای<em> باسیلوسسابتیلیس</em> با قابلیت تولید آنزیم فیتاز و تأثیر آن بر عملکرد رشد، اندامهای گوارشی و استحکام استخوان درشتنی در جوجههای گوشتی انجام گرفت. این آزمایش با 200 قطعه جوجهگوشتی یکروزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بهمدت 42 روز اجرا شد. تیمارها شامل: تیمار1- جیره شاهدمثبت حاوی فسفر استاندارد; تیمار2- جیره شاهد منفی حاوی 30 درصد فسفر کمتر- تیمار3 ; جیره شاهد منفی + آنزیم فیتاز; تیمار4- جیره شاهد منفی + پروبیوتیک تجاری تیمار5- جیره شاهد منفی + باسیلوسسابتیلیس 3-17SH بودند. تغذیه جوجههایگوشتی با جیره حاوی باکتری<em> باسیلوسسابتیلیس</em> 3-17SH، مصرف خوراک و میانگین افزایش وزن بدن را در کل دوره پرورش کاهش داد(0/05 >P)، تغذیه جوجههایگوشتی با جیره حاوی آنزیم فیتاز، مصرف خوراک و میانگین افزایش وزن را افزایش داد (0/05>P). مقاومت استخوان درشتنی در پرندگانی که جیره حاوی آنزیم فیتاز را دریافت کردند بیشتر از سایر گروهها بود (0/05>P). براساس نتایج حاصل، استفاده از آنزیم فیتاز در جیرههای با کمبود فسفر، عملکرد را در جوجههایگوشتی بهبود میدهد؛ اما باکتری <em>باسیلوسسابتیلیس</em> مولد فیتاز 3-17SH، نمیتواند جایگزین مناسبی برای پروبیوتیک و همچنین آنزیم فیتاز باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1005 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Production | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2020.293016.623471 | |
| dc.subject | "استخوان درشت نی" | fa_IR |
| dc.subject | "باسیلوس سابتیلیس" | fa_IR |
| dc.subject | "جوجه گوشتی" | fa_IR |
| dc.subject | "فیتات" | fa_IR |
| dc.subject | "محدودیت فسفر" | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر باکتری باسیلوس سابتیلیس مولد آنزیم فیتاز، آنزیم فیتاز و پروبیوتیک تجاری بر عملکرد جوجه های گوشتی در جیره هایی با کمبود فسفر | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد،بخش علوم دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار،هیات علمی بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار،هیات علمی بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان | fa_IR |
| dc.contributor.department | 3. گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 407 | |
| dc.citation.epage | 415 | |