اثرات عصاره هیدروالکلی گیاه چویر و افزودنیهای خوراکی رایج بر عملکرد و برخی صفات بیوشیمائی خون جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
نوره, زهراطاهرپور, کامراناکبری قرایی, محمدشیرزادی, حسنقاسمی, حسینعلینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این آزمایش، بررسی تأثیر عصاره هیدروالکلی گیاه چویر (Ferulago angulata L.) به عنوان جایگزینی برای افزودنیهای خوراکی رایج بر عملکرد و فراسنجههای بیوشیمیایی و هماتولوژی خون جوجههای گوشتی سویه راس 308 بود. از 450 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و پنج تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره پایه فاقد مواد افزودنی (شاهد)، جیره پایه حاوی آنتیبیوتیک سالینومایسین (500 میلیگرم در کیلوگرم)؛ پروبیوتیک پریمالاک® (سطح توصیه شده)؛ مخلوط ویتامین و مواد معدنی (200 میلیگرم در کیلوگرم ویتامینهای E و C و 0/3 میلیگرم در کیلوگرم سلنیوم) و عصاره گیاه چویر در سطوح 200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم بودند. در کل دوره پرورش، پرندگانی که با جیرههای حاوی افزودنیها تغذیه شدند افزایش وزن و ضریب تبدیل بهتری در مقایسه با پرندگان شاهد داشتند (p
کلید واژگان
افزودنیهای خوراکیپاسخهای فیزیولوژیکی
جوجههای گوشتی
عصاره چویر
عملکرد
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-09-231398-07-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکترای تخصصی رشته تغذیه طیور گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلامدانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.
استادیار، گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایران
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه اراک، اراک، ایران
شاپا
2009-67762382-994X




