تأثیر جیرههای اسیدی شده با اسید کلریدریک و اسید بوتیریک بر عملکرد جوجههای گوشتی ماده
(ندگان)پدیدآور
سالاری, علی اکبرحسن آبادی, احمدنصیری مقدم, حسنکلیدری, غلامعلینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منطور بررسی تأثیر افزودن اسید کلریدریک و اسید بوتیریک به جیره بر عملکرد، شاخصهای لاشه، جمعیت میکروبی و بافت شناسی روده کوچک، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار و چهار تکرار 10 قطعهای انجام شد. در این آزمایش، از 280 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه راس ٣٠٨ (ماده) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیرههای حاوی دو سطح اسید کلریدریک (5/1 و سه درصد)، دو سطح اسید بوتیریک (2/0 و 4/0 درصد) و دو سطح مخلوطی از آنها (5/1 + 4/0 و 3 + 2/0 درصد به ترتیب اسید کلریدریک + اسید بوتیریک) و یک تیمار شاهد (بدون افزودنی) بود. افزودن اسید کلریدریک و اسید بوتیریک به جیره بر میانگین وزن بدن در دوره رشد کاهش معنیداری را در مقایسه با گروه شاهد نشان داد (05/0P
کلید واژگان
اسید کلریدریکاسید بوتیریک
بافتشناسی
جوجه گوشتی
شاخص لاشه
عملکرد
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-06-211395-04-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایراناستاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
دانشیار، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
شاپا
2009-67762382-994X




