| dc.contributor.author | آبسالان, اسماء | fa_IR |
| dc.contributor.author | تأسلی, گلناز | fa_IR |
| dc.contributor.author | کارگر, شهریار | fa_IR |
| dc.contributor.author | فتاح نیا, فرشید | fa_IR |
| dc.contributor.author | کوثر, زهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | بوستانی, علیداد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:49:02Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:49:02Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:49:02Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:49:02Z | |
| dc.date.issued | 2019-04-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-10-29 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-08-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | آبسالان, اسماء, تأسلی, گلناز, کارگر, شهریار, فتاح نیا, فرشید, کوثر, زهره, بوستانی, علیداد. (1398). اثر مولتیآنزیم و افزودنی باکتریایی بر ترکیب شیمیایی و برخی فراسنجههای تخمیر برونتنی سیلاژ جو پژمرده شده. تولیدات دامی, 21(1), 11-22. doi: 10.22059/jap.2019.268120.623329 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2009-6776 | |
| dc.identifier.issn | 2382-994X | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2019.268120.623329 | |
| dc.identifier.uri | https://jap.ut.ac.ir/article_69934.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289556 | |
| dc.description.abstract | <strong>این پژوهش بهمنظور مطالعه اثر سطوح مولتیآنزیم و سطوح افزودنی باکتریایی بر ترکیب شیمیاییو برخی فراسنجههای تخمیر برونتنی سیلاژ جو انجام شد. مولتیآنزیم روابیو در سه سطح صفر، 500 و1000 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم ماده خشک و افزودنی باکتریایی پروسیج (مخلوطی از باکتریهای لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس بوچنری، انتروکوکوس فائوسیوم و پروپیونوباکتریوم اسیدوفیلوس) در سه سطح صفر، پنج و 10 میلیگرم بهازای هر کیلوگرم ماده خشک سیلاژ جو استفاده شد. ترکیب شیمیایی، فراسنجههای تولید گاز و جمعیت پروتوزوآ در شرایط برونتنی و بخشهای مختلف پروتئین خام سیلاژهای آزمایشی اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که افزودن مولتیآنزیم باعث کاهش الیاف نامحلول در شوینده خنثی (05/0>P) pH، خاکستر، پروتئین قابل حل در شوینده خنثی و پروتئین غیرقابل دسترس (01/0>P) و افزایش نیتروژن غیرپروتئینی و پروتئین غیرقابل حل در شوینده خنثی (01/0>P) نسبت به سیلاژ شاهد شد. سیلاژ جو حاوی 5 میلیگرم افزودنی باکتریایی ماده خشک، pH و پروتئین قابل حل در شوینده خنثی بیشتر (01/0>P) و پروتئین غیرقابل دسترس کمتری (01/0>P) در مقایسه با سیلاژ شاهد و سیلاژ جو حاوی 10 میلیگرم افزودنی باکتریایی داشت. جمعیت پروتوزوآ، غلظت نیتروژن آمونیاکی، انرژی قابل متابولیسم، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و قابلیت هضم ماده آلی با روش برونتنی تحت تأثیر قرار نگرفت (05/0<P). بر اساس نتایج این آزمایش استفاده از افزودنی باکتریایی و مولتیآنزیم در تهیه سیلاژ جو پژمرده شده بهخاطر بار مالی که میتواند ایجاد کند، توصیه نمیشود.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 850 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Production | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2019.268120.623329 | |
| dc.subject | افزودنی باکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | بخشهای پروتئین خام | fa_IR |
| dc.subject | سیلاژ جو | fa_IR |
| dc.subject | فراسنجههای تخمیر | fa_IR |
| dc.subject | مولتیآنزیم | fa_IR |
| dc.title | اثر مولتیآنزیم و افزودنی باکتریایی بر ترکیب شیمیایی و برخی فراسنجههای تخمیر برونتنی سیلاژ جو پژمرده شده | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آموزشی علوم دامی دانشگاه ایلام | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی گروه علوم دامی دانشگاه شیراز، تخصص: تغذیه نشخوارکنندگان/ چربی ها/ دانه غلات/ اندازه ذرات خوراک/ CLA | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام - تخصص: تغذیه نشخوارکنندگان/ گاوهای شیری | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | بخش علوم دامی مرکز و تحقیقات و آموزش استان فارس | fa_IR |
| dc.citation.volume | 21 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 11 | |
| dc.citation.epage | 22 | |