| dc.contributor.author | کریمی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | آذرفر, آرش | fa_IR |
| dc.contributor.author | خسروی نیا, حشمت اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | کیانی, علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:48:50Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:48:50Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:48:50Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:48:50Z | |
| dc.date.issued | 2015-03-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-10-30 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-08-08 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کریمی, حسین, آذرفر, آرش, خسروی نیا, حشمت اله, کیانی, علی. (1394). اثر تفاله اسانس گیری شده مرزه خوزستانی بر عملکرد تولیدی و ترکیب اسیدهای چرب عضله راسته در بره های پرواری فراهانی. تولیدات دامی, 17(1), 71-82. doi: 10.22059/jap.2015.54021 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2009-6776 | |
| dc.identifier.issn | 2382-994X | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2015.54021 | |
| dc.identifier.uri | https://jap.ut.ac.ir/article_54021.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289492 | |
| dc.description.abstract | <strong>این تحقیق با هدف بررسی تأثیر تغذیۀ تفالۀ اسانسگیریشدۀ مرزۀ خوزستانی بر عملکرد پرواری و ترکیب اسیدهای چرب مخلوط عضلۀ راسته با استفاده از 30 رأس برۀ نر فراهانی ششماهه با میانگین وزن 4/1±6/33 کیلوگرم انجام شد. برهها برای مدت 15روز دورۀ عادتپذیری و 60 روز دورۀ پرواربندی در جایگاههای انفرادی نگهداری شدند. جیرههای آزمایشی شامل پنج سطح جایگزینی صفر (تیمار شاهد)، 25، 50، 75، و 100 درصد تفالۀ مرزه با یونجه بود. برهها هر 15 روز یکبار توزین و میانگین افزایش وزن روزانه، خوراک مصرفی روزانه، و ضریب تبدیل خوراک محاسبه شد. در پایان دورۀ پرواربندی برهها کشتار شدند و از عضلۀ راستۀ آنها در حد فاصل دندههای 12 و 13 برای آنالیز اسیدهای چرب نمونهبرداری شد. اثر تیمارهای آزمایشی برمصرف خوراک روزانه، میانگین افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذا، وزن نهایی، وزن، و بازده لاشه معنیدار نبود. بیشترین مقدار کل اسیدهای چرب اشباع در مخلوط گوشت و چربی عضلۀ راستۀ برههای تغذیهشده با جیرۀ حاوی 25 درصد تفالۀ مرزه مشاهده شد که با تیمار حاوی 100 درصد تفالۀ مرزه تفاوت داشت (05/0P<). استفاده از تفالۀ اسانسگیری مرزۀ خوزستانی در سطح 75 درصد جایگزینی بهجای یونجه سبب افزایش عددی مقدار اسیدهای چرب با چند پیوند دوگانه و در سطوح 25 تا 75 درصد جایگزینی، موجب کاهش غیرمعنیدار نسبت اسیدهای چرب امگا 6 به امگا 3 نمونههای عضلۀ راسته برهها شد. براساس نتایج تحقیق حاضر، میتوان از تفالۀ اسانسگیریشدۀ مرزه در جیرههای برههای پرواری با کنسانترۀ بالا بهجای بخش علوفهای استفاده کرد و ضمن کاهش مجموع اسیدهای چرب اشباع گوشت، کیفیت آن را بهبود بخشید.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 596 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Production | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2015.54021 | |
| dc.subject | اسیدهای چرب | fa_IR |
| dc.subject | بره پرواری | fa_IR |
| dc.subject | بیوهیدروژناسیون | fa_IR |
| dc.subject | تفاله اسانسگیری شده مرزه خوزستانی | fa_IR |
| dc.subject | یونجه | fa_IR |
| dc.title | اثر تفاله اسانس گیری شده مرزه خوزستانی بر عملکرد تولیدی و ترکیب اسیدهای چرب عضله راسته در بره های پرواری فراهانی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 17 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 71 | |
| dc.citation.epage | 82 | |