نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکریمی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorآذرفر, آرشfa_IR
dc.contributor.authorخسروی نیا, حشمت الهfa_IR
dc.contributor.authorکیانی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:48:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:48:50Z
dc.date.available1399-07-09T05:48:50Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:48:50Z
dc.date.issued2015-03-21en_US
dc.date.issued1394-01-01fa_IR
dc.date.submitted2014-10-30en_US
dc.date.submitted1393-08-08fa_IR
dc.identifier.citationکریمی, حسین, آذرفر, آرش, خسروی نیا, حشمت اله, کیانی, علی. (1394). اثر تفاله اسانس گیری شده مرزه خوزستانی بر عملکرد تولیدی و ترکیب اسیدهای چرب عضله راسته در بره های پرواری فراهانی. تولیدات دامی, 17(1), 71-82. doi: 10.22059/jap.2015.54021fa_IR
dc.identifier.issn2009-6776
dc.identifier.issn2382-994X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2015.54021
dc.identifier.urihttps://jap.ut.ac.ir/article_54021.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289492
dc.description.abstract<strong>این تحقیق با هدف بررسی تأثیر تغذیۀ تفالۀ اسانس‏گیری‌شدۀ مرزۀ خوزستانی بر عملکرد پرواری و ترکیب اسیدهای چرب مخلوط عضلۀ راسته با استفاده از 30 رأس برۀ نر فراهانی شش‌ماهه با میانگین وزن 4/1±6/33 کیلوگرم انجام شد. بره‌ها برای مدت 15روز دورۀ عادت‌پذیری و 60 روز دورۀ پرواربندی در جایگاه‏های انفرادی نگهداری شدند. جیره‏های آزمایشی شامل پنج سطح جایگزینی صفر (تیمار شاهد)، 25، 50، 75، و 100 درصد تفالۀ مرزه با یونجه بود. بره‏ها هر 15 روز یکبار توزین و میانگین افزایش وزن روزانه، خوراک مصرفی روزانه، و ضریب تبدیل خوراک محاسبه شد. در پایان دورۀ پرواربندی بره‏ها کشتار شدند و از عضلۀ راستۀ آنها در حد فاصل دنده‌های 12 و 13 برای آنالیز اسیدهای چرب نمونه‏برداری شد. اثر تیمارهای آزمایشی برمصرف خوراک روزانه، میانگین افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذا، وزن نهایی، وزن، و بازده لاشه معنی‏دار نبود. بیشترین مقدار کل اسیدهای چرب اشباع در مخلوط گوشت و چربی عضلۀ راستۀ بره‌های تغذیه‌شده با جیرۀ حاوی 25 درصد تفالۀ مرزه مشاهده شد که با تیمار حاوی 100 درصد تفالۀ مرزه تفاوت داشت (05/0P<). استفاده از تفالۀ اسانس‏گیری مرزۀ خوزستانی در سطح 75 درصد جایگزینی به‌جای یونجه سبب افزایش عددی مقدار اسیدهای چرب با چند پیوند دوگانه و در سطوح 25 تا 75 درصد جایگزینی، موجب کاهش غیرمعنی‏دار نسبت اسیدهای چرب امگا 6 به امگا 3 نمونه‏های عضلۀ راسته بره‏ها شد. براساس نتایج تحقیق حاضر، می‏توان از تفالۀ اسانس‏گیری‌شدۀ مرزه در جیره‏های بره‏های پرواری با کنسانترۀ بالا به‌جای بخش علوفه‌ای استفاده کرد و ضمن کاهش مجموع اسیدهای چرب اشباع گوشت، کیفیت آن را بهبود بخشید.</strong>fa_IR
dc.format.extent596
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهران، پردیس ابوریحانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehran, College of Abureyhanen_US
dc.relation.ispartofتولیدات دامیfa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Productionen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2015.54021
dc.subjectاسید‏های چربfa_IR
dc.subjectبره پرواریfa_IR
dc.subjectبیوهیدروژناسیونfa_IR
dc.subjectتفاله اسانس‏‏گیری‌ شده مرزه خوزستانیfa_IR
dc.subjectیونجهfa_IR
dc.titleاثر تفاله اسانس گیری شده مرزه خوزستانی بر عملکرد تولیدی و ترکیب اسیدهای چرب عضله راسته در بره های پرواری فراهانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم‏ آبادfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم‏ آبادfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم‏ آبادfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم‏ آبادfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue1
dc.citation.spage71
dc.citation.epage82


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد