بررسی تاثیر سطوح مختلف باکتری Lactobacillus casei بر وضعیت دفاع آنتیاکسیدانی و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون ماهی قزلآلای رنگینکمان پس از مصرف سرب در جیره غذایی
(ندگان)پدیدآور
محمدیان, تکاورقانعی مطلق, رضاخاج, حسینرباط کریمی, صادقضیاغم, علیحیدری, امین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات مصرف باکتری Lactobacillus casei روی برخی از فراسنجههای بیوشیمیایی و آنتیاکسیدانی سرم خون ماهی قزلآلای رنگینکمان پس از مواجهه با فلز سرب در جیره است. برای این منظور، 375 قطعه ماهی (6/4±15 گرم) به طور تصادفی به پنج گروه تقسیم شدند (با سه تکرار). گروه یک، دو و سه به ترتیب با جیرههای حاوی 106×5، 107×5 و CFU/g 108×5 پروبیوتیک تغذیه شدند. گروه چهارم (شاهد منفی) با جیره پایه تغذیه شد. گروه پنجم (شاهد مثبت) ابتدا به مدت 45 روز با جیره پایه و سپس به مدت 21 روز همراه با گروههای پروبیوتیکی با غذای حاوی نیترات سرب تغذیه شد. خونگیری در روزهای صفر، 45، 52، 59 و 66 صورت گرفت. طبق نتایج مقادیر LDH، کلسترول و تریگلیسرید در اغلب تیمارهای پروبیوتیکی پس از 45 روز نسبت به گروه شاهد منفی کاهش معنیداری داشت (05/0P
کلید واژگان
پروبیوتیکسرب
سرم خون
قزلآلا
لاکتوباسیلوس کازئی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-05-211399-03-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایراندکتری بهداشت آبزیان، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
استادیار موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
شاپا
2345-39662538-5429



