مقایسه اثر رنگدانه آستاگزانتین، جلبک اسپیرولینا و زردچوبه بر روی رشد،شاخصهای خونی،ایمنی و رنگ پذیری ماهی اسکار ببری((Astronotus ocellatus
(ندگان)پدیدآور
همرنگ امشی, عباسبحری, امیرهوشنگخارا, حسینمحمدیزاده, فلورا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه، اثر چهار جیره آزمایشی شامل جیرههای حاوی آستاگزانتین، زردچوبه و جلبک اسپیرولینا (هر یک به مقدار 100 میلیگرم در هر کیلوگرم جیره) و جیره فاقد افزودنی رنگدانهای (شاهد) بر روی رشد، شاخصهای خونی، ایمنی و رنگپذیری ماهی اسکار ببری (Astronotus ocellatus) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 120 قطعه ماهی اسکار ببری با وزن متوسط 5/0±5/7 گرم به مدت 8 هفته با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. در انتهای دوره برای بررسی شاخصها، از آنها نمونهبرداری به عمل آمد. نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل آماری دادهها اختلاف معنیداری را بین تیمار تغذیه شده با آستاگزانتین با سایر تیمارها از نظر شاخصهای WG، FCR، SGR، BWI، افزایش طول و فعالیت لیزوزیمی نشان داد (05/0P). نتایج مطالعه حاضر نشان داد رنگدانههای مورد استفاده میتواند سبب بهبود شاخصهای رشد، ایمنی و رنگی شدن در ماهی اسکار ببری شود که در بین این رنگدانهها، آستاگزانتین عملکرد مطلوبتری نسبت به دیگر رنگدانهها داشت.
کلید واژگان
آستاگزانتینماهی اسکار
زردچوبه
جلبک اسپیرولینا
شاخصهای ایمنی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایراناستادیار گروه شیلات، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران
دانشیار گروه شیلات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران
شاپا
2345-39662538-5429



