• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) و عصاره جلبک قهوه‌ای Colpomenia sinuosa

    (ندگان)پدیدآور
    قائمی, ویداخسروی قلعه, رویاکردجزی, معظمه
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه به دلیل اثرات نامطلوب آنتی‌اکسیدان‌های مصنوعی، آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند. ماکروجلبک‌های دریایی و پروتئین هیدرولیز شده ماهی منابع غنی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی هستند و نقش مهمی را در حفظ کیفیت مواد غذایی در طول فرآوری و ذخیره‌سازی ایفا می‌کنند. در مطالعه حاضر فعالیت آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) و عصاره جلبکی Colpomenia sinuosa مورد بررسی قرار گرفت و فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH، قدرت احیاکنندگی یون آهن و فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد هیدروکسیل عصاره جلبکی و پروتئین هیدرولیز شده محاسبه شد. نتایج نشان داد در روش‌های مهارکنندگی رادیکال‌های آزادDPPH  و هیدروکسیل در غلظت 2 درصد به ترتیب 89/0±56/2 و 50/1±71 درصد و میزان قدرت احیاکنندگی آهن در غلظت 2 درصد 007/0±47/0 در پروتئین هیدرولیز شده و برای عصاره جلبکی در غلظت‌های 200 (DPPH) و 400 (مهارکنندگی رادیکال آزاد هیدروکسیل) میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به ترتیب 50/1±68/2 و 25/13±87/71 درصد و میزان قدرت احیاکنندگی آهن در غلظت 07/1 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر 003/0±128/0 بود. بر طبق نتایج این مطالعه، می‌توان پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکای معمولی (C. cultriventris caspia) و عصاره ماکروجلبک C. sinuosa را به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی به شمار آورد.
    کلید واژگان
    جلبک قهوه‌ای
    پروتئین هیدرولیز شده
    خاصیت آنتی‌اکسیدانی
    ماهی کیلکای معمولی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
    دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
    استادیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

    شاپا
    2345-3966
    2538-5429
    URI
    https://japb.guilan.ac.ir/article_2700.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289314

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب