نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشاملوفر, مهشیدfa_IR
dc.contributor.authorغیاثوند, زهراfa_IR
dc.contributor.authorکمالی, مازیارfa_IR
dc.contributor.authorبای, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:48:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:48:16Z
dc.date.available1399-07-09T05:48:15Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:48:16Z
dc.date.issued2017-05-22en_US
dc.date.issued1396-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-08-29en_US
dc.date.submitted1395-06-08fa_IR
dc.identifier.citationشاملوفر, مهشید, غیاثوند, زهرا, کمالی, مازیار, بای, فاطمه. (1396). پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) و نایسین بر فیله ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای 4 درجه سانتی‌گراد. نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, 5(1), 87-106. doi: 10.22124/japb.2017.2345fa_IR
dc.identifier.issn2345-3966
dc.identifier.issn2538-5429
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22124/japb.2017.2345
dc.identifier.urihttps://japb.guilan.ac.ir/article_2345.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289300
dc.description.abstractافزایش ماندگاری محصولات آبزی از جمله دغدغه‌های مهم صنعت فرآوری است. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری و نایسین بر فیله ماهی کپور نقره‌ای انجام شد. تیمارهای مورد استفاده در این مطالعه شامل تیمار شاهد (فاقد هر ماده افزودنی)، رزماری (5/1 درصد) و نایسین (5/0 گرم بر کیلوگرم) و ترکیب نایسین و رزماری است و به منظور بررسی اثر ضدباکتریایی این دو ماده، باکتری Salmonella typhimurium روی فیله‌های ماهی فیتوفاگ به میزان log CFU/g 5 تلقیح شد. همچنین تاثیر‌گذاری هر یک از تیمارها با شمارش باکتری‌های کل، باکتری‌های سرماگرا، باکتری‌های اسید لاکتیک و باکتری S. typhimurium در زمان‌های مختلف (0، 3، 6 و 9 روز) ارزیابی شد. نتایج به دست آمده حاکی از اثرگذاری مثبت معنی‌دار (05/0>P) هر یک از تیمارهای آزمایشی در قیاس با شاهد بود. استفاده مجزا از هر یک از دو ماده افزودنی رزماری و نایسین از عملکرد به مراتب بهتری در مقایسه با حالت ترکیبی برخوردار بود. با توجه به یافته‌ها، می‌توان از تیمارهای مجزای رزماری و نایسین به عنوان تیمارهای برگزیده از حیث توان مهار بار میکروبی در فیله ماهی فیتوفاگ نام برد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofنشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیانfa_IR
dc.relation.ispartofAquatics Physiology and Biotechnologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22124/japb.2017.2345
dc.subjectضدباکتریاییfa_IR
dc.subjectنایسینfa_IR
dc.subjectاسانس رزماریfa_IR
dc.subjectماهی کپور نقره‌ایfa_IR
dc.titleپتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) و نایسین بر فیله ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای 4 درجه سانتی‌گرادfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد شیلات، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایرانfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage87
dc.citation.epage106


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد