| dc.contributor.author | شاملوفر, مهشید | fa_IR |
| dc.contributor.author | غیاثوند, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | کمالی, مازیار | fa_IR |
| dc.contributor.author | بای, فاطمه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:48:15Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:48:16Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:48:15Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:48:16Z | |
| dc.date.issued | 2017-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-08-29 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-06-08 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شاملوفر, مهشید, غیاثوند, زهرا, کمالی, مازیار, بای, فاطمه. (1396). پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) و نایسین بر فیله ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای 4 درجه سانتیگراد. نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, 5(1), 87-106. doi: 10.22124/japb.2017.2345 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-3966 | |
| dc.identifier.issn | 2538-5429 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22124/japb.2017.2345 | |
| dc.identifier.uri | https://japb.guilan.ac.ir/article_2345.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289300 | |
| dc.description.abstract | افزایش ماندگاری محصولات آبزی از جمله دغدغههای مهم صنعت فرآوری است. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری و نایسین بر فیله ماهی کپور نقرهای انجام شد. تیمارهای مورد استفاده در این مطالعه شامل تیمار شاهد (فاقد هر ماده افزودنی)، رزماری (5/1 درصد) و نایسین (5/0 گرم بر کیلوگرم) و ترکیب نایسین و رزماری است و به منظور بررسی اثر ضدباکتریایی این دو ماده، باکتری Salmonella typhimurium روی فیلههای ماهی فیتوفاگ به میزان log CFU/g 5 تلقیح شد. همچنین تاثیرگذاری هر یک از تیمارها با شمارش باکتریهای کل، باکتریهای سرماگرا، باکتریهای اسید لاکتیک و باکتری S. typhimurium در زمانهای مختلف (0، 3، 6 و 9 روز) ارزیابی شد. نتایج به دست آمده حاکی از اثرگذاری مثبت معنیدار (05/0>P) هر یک از تیمارهای آزمایشی در قیاس با شاهد بود. استفاده مجزا از هر یک از دو ماده افزودنی رزماری و نایسین از عملکرد به مراتب بهتری در مقایسه با حالت ترکیبی برخوردار بود. با توجه به یافتهها، میتوان از تیمارهای مجزای رزماری و نایسین به عنوان تیمارهای برگزیده از حیث توان مهار بار میکروبی در فیله ماهی فیتوفاگ نام برد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Guilan | en_US |
| dc.relation.ispartof | نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Aquatics Physiology and Biotechnology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22124/japb.2017.2345 | |
| dc.subject | ضدباکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | نایسین | fa_IR |
| dc.subject | اسانس رزماری | fa_IR |
| dc.subject | ماهی کپور نقرهای | fa_IR |
| dc.title | پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) و نایسین بر فیله ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای 4 درجه سانتیگراد | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد شیلات، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 87 | |
| dc.citation.epage | 106 | |