| dc.contributor.author | چهارده بالادهی, الهه | fa_IR |
| dc.contributor.author | هدایتی, علی اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | کلنگی میاندره, حامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | باقری, طاهره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:48:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:48:14Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:48:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:48:14Z | |
| dc.date.issued | 2017-02-19 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-04-08 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-01-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | چهارده بالادهی, الهه, هدایتی, علی اکبر, کلنگی میاندره, حامد, باقری, طاهره. (1395). بررسی اثر محافظتی ویتامین C بر شکستگی DNA در سلولهای آبشش و کبد ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با غلظتهای مختلف نانوذره اکسید روی (ZnO). نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, 4(4), 111-132. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-3966 | |
| dc.identifier.issn | 2538-5429 | |
| dc.identifier.uri | https://japb.guilan.ac.ir/article_2221.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289293 | |
| dc.description.abstract | این مطالعه به بررسی اثر آلاینده نوظهور نانوذره اکسید روی (ZnO) بر روی بافت کبد و آبشش ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) و به دنبال آن بررسی اثر ایمنی ویتامین C بر شکستگی DNA پس از اعمال نانوذره پرداخته است. برای این منظور از ترکیب سطوح مختلف نانوذره روی (0، 40 و 80 میلیگرم در لیتر) و ویتامینC (0، 400 و 800 میلیگرم در کیلوگرم) استفاده شد (9 تیمار هر یک با سه تکرار) و ماهیان با میانگین وزنی 10±170 گرم به مدت 10 روز تحت تیمار با جیرههای آزمایشی قرار گرفتند. نمونهگیری در روزهای پنجم و دهم آزمایش از بافت کبد و آبشش صورت گرفت. نمونههای مورد نظر پس از جداسازی در میکروتیوپهای حاوی الکل %96 نگهداری شدند. استخراج DNA به روش شکستگی DNA با الکتروفورز انجام گرفت، سپس با ژل الکتروفورز اجرا شد و در پایان با دستگاه ژلداک عکسبرداری شد. درصد شکستگیDNA با استفاده از میانگین وزنی تعیین شد. بر طبق نتایج، اثر غلظت ZnO و ویتامین C و اثر متقابل زمان- غلظت بر روی سطح آسیب DNA در بافت کبد و آبشش بین تیمارهای مختلف کاملا معنیدار بود. بیشترین آسیب در بافت کبد و آبشش در غلظت80 میلیگرم بر لیتر نانوذره اکسید روی در روز پنجم مشاهده شد. همچنین در هر دو بافت در روز دهم میزان شکستگی DNA کاهش یافت. به علاوه، حضور ویتامین C موجب کاهش شکستگی DNA شد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Guilan | en_US |
| dc.relation.ispartof | نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Aquatics Physiology and Biotechnology | en_US |
| dc.subject | آبزی | fa_IR |
| dc.subject | آلودگی | fa_IR |
| dc.subject | بهبود مقاومت | fa_IR |
| dc.subject | نانو سمشناسی | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر محافظتی ویتامین C بر شکستگی DNA در سلولهای آبشش و کبد ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با غلظتهای مختلف نانوذره اکسید روی (ZnO) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات، گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 111 | |
| dc.citation.epage | 132 | |