نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorچهارده بالادهی, الههfa_IR
dc.contributor.authorهدایتی, علی اکبرfa_IR
dc.contributor.authorکلنگی میاندره, حامدfa_IR
dc.contributor.authorباقری, طاهرهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:48:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:48:14Z
dc.date.available1399-07-09T05:48:14Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:48:14Z
dc.date.issued2017-02-19en_US
dc.date.issued1395-12-01fa_IR
dc.date.submitted2016-04-08en_US
dc.date.submitted1395-01-20fa_IR
dc.identifier.citationچهارده بالادهی, الهه, هدایتی, علی اکبر, کلنگی میاندره, حامد, باقری, طاهره. (1395). بررسی اثر محافظتی ویتامین C بر شکستگی DNA در سلول‌های آبشش و کبد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با غلظت‌های مختلف نانوذره اکسید روی (ZnO). نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, 4(4), 111-132.fa_IR
dc.identifier.issn2345-3966
dc.identifier.issn2538-5429
dc.identifier.urihttps://japb.guilan.ac.ir/article_2221.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289293
dc.description.abstractاین مطالعه به بررسی اثر آلاینده نوظهور نانوذره اکسید روی (ZnO) بر روی بافت کبد و آبشش ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) و به دنبال آن بررسی اثر ایمنی ویتامین C بر شکستگی DNA پس از اعمال نانوذره پرداخته است. برای این منظور از ترکیب سطوح مختلف نانوذره روی (0، 40 و 80 میلی­گرم در لیتر) و ویتامینC  (0، 400 و 800 میلی­گرم در کیلوگرم) استفاده شد (9 تیمار هر یک با سه تکرار) و ماهیان با میانگین وزنی 10±170 گرم به مدت 10 روز تحت تیمار با جیره‌های آزمایشی قرار گرفتند. نمونه­گیری در روزهای پنجم و دهم آزمایش از بافت کبد و آبشش صورت گرفت. نمونه­های مورد نظر پس از جداسازی در میکروتیوپ­های حاوی الکل %96 نگهداری شدند. استخراج DNA به روش شکستگی DNA با الکتروفورز انجام گرفت، سپس با ژل الکتروفورز اجرا شد و در پایان با دستگاه ژل‌داک عکس‌برداری شد. درصد شکستگیDNA  با استفاده از میانگین وزنی تعیین شد. بر طبق نتایج، اثر غلظت ZnO و ویتامین C و اثر متقابل زمان- غلظت بر روی سطح آسیب DNA در بافت کبد و آبشش بین تیمارهای مختلف کاملا معنی­دار بود. بیشترین آسیب در بافت کبد و آبشش در غلظت80 میلی­گرم بر لیتر نانوذره اکسید روی در روز پنجم مشاهده شد. همچنین در هر دو بافت در روز دهم میزان شکستگی DNA کاهش یافت. به علاوه، حضور ویتامین C موجب کاهش شکستگی DNA شد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofنشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیانfa_IR
dc.relation.ispartofAquatics Physiology and Biotechnologyen_US
dc.subjectآبزیfa_IR
dc.subjectآلودگیfa_IR
dc.subjectبهبود مقاومتfa_IR
dc.subjectنانو سم‌شناسیfa_IR
dc.titleبررسی اثر محافظتی ویتامین C بر شکستگی DNA در سلول‌های آبشش و کبد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با غلظت‌های مختلف نانوذره اکسید روی (ZnO)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد شیلات، گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.fa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue4
dc.citation.spage111
dc.citation.epage132


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد