• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
    • دوره 4, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
    • دوره 4, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر تجویز خوراکی سطوح مختلف پروبیوتیک Lactobacillus casei بر برخی آنزیم‌های گوارشی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انگشت‌قد

    (ندگان)پدیدآور
    گورانی‌نژاد, حسینجوادزاده, نرگسعلیشاهی, مجتبی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پروبیوتیک‌ها مکمل­های غذایی زنده­ای هستند که از طریق بهبود بار میکروبی روده میزبان­، تاثیرات سودمندی را در آن ایجاد کرده، سبب بهبود جذب مواد غذایی از روده می‌شوند. هدف از این مطالعه بررسی اثر تجویز خوراکی سطوح پروبیوتیک Lactobacillus casei (PTCC1608) بر برخی آنزیم­های گوارشی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان است. از این رو، 4800 قطعه بچه ماهی قزل‌آلا، با وزن متوسط 5/5±6/32 گرم در چهار تیمار با سه تکرار  به صورت تصادفی تقسیم شدند (هر تکرار با 400 قطعه ماهی). ماهیان تیمارهای A، B و C به ترتیب با جیره‌های غذایی حاوی 106×5، 107×5 و CFU/mL108×5 L. casei به مدت 60 روز غذادهی شدند. یک تیمار نیز به عنوان تیمار شاهد با شرایط کاملا مشابه اما بدون اضافه کردن باکتری به خوراک در نظر گرفته شد. با اندازه‌گیری فعالیت آنزیم­های آلفا آمیلاز، ترپسین و کموتریپسین در روز 60 مشخص شد تیمارهایی که از پروبیوتیک با جیره حاوی CFU/mL106×5 L. casei تغذیه شده بودند در مقایسه با گروه شاهد اختلاف معنی­دار داشتند (05/0P˂). اما در سایر تیمارهایی که با غلظت­های دیگر پروبیوتیک تغذیه شده بودند، اختلاف معنی­داری در فعالیت این آنزیم­ها نسبت به گروه شاهد مشاهده نشد (05/0P>). همچنین فعالیت آنزیم­های آلکالین فسفاتاز، لیپاز و پروتئاز در تیمارهای که از پروبیوتیک با غلظت‌های 106×5 و CFU/mL107×5 استفاده شده بود، افزایش معنی‌داری را نسبت به شاهد نشان داد (05/0P˂). بر اساس نتایج این مطالعه، افزودن پروبیوتیک L. casei با غلظت CFU/mL106×5 به خوراک ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انگشت‌قد، به عنوان مناسب­ترین غلظت، باعث بهبود فعالیت آنزیم­های گوارشی ماهی قزل‌آلا می‌شود، ولی غلظت­های بالاتر آن، اثرات منفی بر ماهی قزل‌آلا دارد.
    کلید واژگان
    Lactobacillus casei
    Oncorhynchus mykiss
    آنزیم‌های گوارشی
    پروبیوتیک

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد شیلات، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
    دانشیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
    دانشیار گروه علوم درمانگاهی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

    شاپا
    2345-3966
    2538-5429
    URI
    https://japb.guilan.ac.ir/article_2191.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289289

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب