اثرپودر جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر آنزیمهای شاخص عملکرد کبد و گوارشی و شاخصهای بیوشیمیایی ماهی کفال خاکستری(Mugil cephalus Linnaeus,1758)
(ندگان)پدیدآور
اکبری, پریاسندک زهی, اسمانوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیق حاضر بهمنظور بررسی اثر پودر جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر فعالیت آنزیمهای گوارشی (آمیلاز، لیپاز و پروتئاز) و کبدی (آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز) و شاخصهای بیوشیمیایی (گلوکز، پروتئین تام، گلوبولین، آلبومین، کلسترول و تریگلیسیرید) ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) به مدت 60 روز صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 450 قطعه لارو کفال ماهی با میانگین وزنی g02/0±72/0 در یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار ( با تعداد 30 قطعه در هر تکرار) که شامل تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده از پودر جلبک) و در تیمارهای آزمایشی 2، 3، 4 و5 میزان استفاده از پودر جلبک به ترتیب 5، 10، 15و 20 گرم بر کیلوگرم غذا بود مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که در پایان آزمایش، اگرچه بالاترین فعالیت آنزیمهای پروتئاز و لیپاز ، پایین ترین فعالیت آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز در تیمار حاوی 15 گرم جلبک اسپیرولینا بر کیلوگرم غذا مشاهده شد که با تیمار شاهد دارای تفاوت معنیدار بود (05/0>P) اما از نظر فعالیت آنزیم آلانین آمینوترانسفراز، آمیلاز و لیپاز بین تیمار 4و 5 اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0P) اما از نظر فعالیت آنزیم آلانین آمینوترانسفراز، آمیلاز و لیپاز بین تیمار 4و 5 اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0
کلید واژگان
کفال ماهیجلبک اسپیرولینا
شاخصهای بیوشیمیایی
آنزیم گوارشی
آمینوترانسفرازها
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-11-221398-09-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسازمان پدید آورنده
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهاردانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
شاپا
۲۳۴۵-۴۲۷X۲۳۴۵-۴۲۸۸




