اثرات مرگ ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) در تور گوشگیر بر کیفیت و ماندگاری آن در یخچال
(ندگان)پدیدآور
امینی خواهان, زهرهگرگین, سعیدشعبان پور, بهارهیحیایی, محسننوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه، اثرات مرگ ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) در تور گوشگیر بر کیفیت و ماندگاری آن در یخچال بررسی شد. این پژوهش با تعیین دو تیمار ماهی زنده صید شده (خفگی در هوا) و تیمار ماهی مرده صید شده (مرگ در آب) توسط تور گوشگیر در 30 قطعه ماهی صورت گرفت. بررسی تغییرات شاخصهای فیزیکی و شیمیایی ماهیان شامل رطوبت کل، ظرفیت نگهداری آب (WHC)، pH، اندیس تیوباربیتوریک اسید (TBA)، مجموع بازهای ازته فرار (TVB-N) و میزان اسیدهای چرب آزاد (FFA)، همچنین آزمون میکروبی جمعیت باکتریایی کل (TVC) و سرمادوست (PTC) در طول یک دوره 12 روزه نگهداری در یخچال (1±4 درجه سانتیگراد) انجام شد. نتایج نشان داد مقادیر WHC، pH، TVB-N، FFA، TBA، و TVC دارای اختلاف معنیدار (05/0p
کلید واژگان
ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum)کیفیت
مرگ ماهی
تور گوشگیر
فراوری محصولات شیلاتی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-11-221397-09-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسیارشد گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگاناستادیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان
استاد گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان
اداره کل شیلات گلستان، گرگان
شاپا
۲۳۴۵-۴۲۷X۲۳۴۵-۴۲۸۸




