• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر عصاره چای سبز بر کیفیت شیمیایی و میکروبی سوریمی تهیه شده از ماهی کپور نقره‎ای (Hypophthalmichthys molitrix)

    (ندگان)پدیدآور
    رضاییان, حنانهحسینی, سید ولیانوشه, نرگسفرجامی, بهنام
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    329.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش اثر عصاره چای سبز بر کیفیت سوریمی تهیه شده از ماهی کپور نقره‎ای در زمان نگهداری در یخچال بررسی شد. سوریمی تهیه و در غلظت‎های مختلف عصاره چای (0، 2 و 4 درصد) غوطه‎ور گردید. نمونه‎ها به مدت 15 روز در یخچال نگهداری و هر 3 روز یکبار آزمایش‎های شیمیایی شامل pH، مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)، تیوباربیتوریک اسید (TBA) و آزمون میکروبی شمارش باکتری‎های کل (TVC) بر روی نمونه‎ها انجام شد. نتایج نشان داد که pH در همه روزهای آزمایش بجز روز 3، در تیمار شاهد بطور معنی‏داری بیش از نمونه‎های تیمار شده با عصاره بود. در تیمار شاهد میزان TVB-N از روز 9 نگهداری از حد قابل قبول تجاوز کرد در صورتی که در نمونه‎های تیمار شده با عصاره چای تا پایان دوره از حد مجاز بیشتر نشد. تیوباربیتوریک اسید نیز بجز در روزهای اول و سوم، در تمام طول دوره در نمونه‎های تیمار شده با عصاره بطور معنی‎داری کمتر از تیمار شاهد بود. بیشترین مقدار TBA در تیمار شاهد برابر با 57/8 و در نمونه‎های تیمار شده با عصاره 60/2 میلی‏گرم مالون دی آلدهید در کیلوگرم گوشت ماهی بود. میزان TVC در طول نگهداری، در همه تیمارها افزایش یافت اما از حد مجاز بیشتر نشد. بیشترین مقدار این شاخص در تیمار شاهد log cfu/g 08/5 و در نمونه‎های تیمار شده با عصاره چای log cfu/g 84/4 مشاهده شد. بنابراین عصاره چای سبز می‏تواند بعنوان یک نگهدارنده طبیعی جهت حفظ کیفیت سوریمی کپور نقره‎ای در زمان نگهداری کوتاه مدت و در شرایط یخچال، استفاده گردد.
    کلید واژگان
    عصاره چای سبز
    آنتی اکسیدان
    کپور نقره‎ای
    ماندگاری
    سوریمی
    فراوری محصولات شیلاتی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2015-05-22
    1394-03-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    استادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۴۲۷X
    ‪۲۳۴۵-۴۲۸۸
    URI
    http://japu.gau.ac.ir/article_2512.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/288615

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب