مطالعه تأثیر برخی عوامل شیمیایی بر فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین بچه ماهی نورس قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در محیط in vitro
(ندگان)پدیدآور
زمانی, عباسخواجوی, مریماوجی فرد, امیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق، اثر عوامل شیمیایی شامل یونهای فلزی، سورفاکتانتها، عوامل اکسید کننده و مهارکنندههای آنزیمی بر فعالیت آنزیمهای تریپسین و کیموتریپسین بچه ماهی نورس قزلآلای رنگینکمان مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد یونهایK+ و Na+ نسبت به نمونه شاهد اثر کاهشی معنیداری بر فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین نداشتند(05/0P >). یونهایCa2+ وMg2+ سبب افزایش معنیدار و یونهایMn2+،Cu2+،Ba2+،Co2+،Zn2+،Fe2+ وAl3+ باعث کاهش معنیدار در فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین گردیدند (05/0 > P). سورفاکتانتهای ساپونین و اسید تاروکولیک باعث افزایش معنیداری در فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین و سدیم کولات باعث افزایش معنیدار در فعالیت آنزیم کیموتریپسین نسبت به نمونه شاهد شدند (05/0> P) ولی سدیم کولات افزایش معنیداری را بر فعالیت آنزیم تریپسین نشان نداد (05/0). یونهایCa2+ وMg2+ سبب افزایش معنیدار و یونهایMn2+،Cu2+،Ba2+،Co2+،Zn2+،Fe2+ وAl3+ باعث کاهش معنیدار در فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین گردیدند (05/0 > P). سورفاکتانتهای ساپونین و اسید تاروکولیک باعث افزایش معنیداری در فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین و سدیم کولات باعث افزایش معنیدار در فعالیت آنزیم کیموتریپسین نسبت به نمونه شاهد شدند (05/0> P) ولی سدیم کولات افزایش معنیداری را بر فعالیت آنزیم تریپسین نشان نداد (05/0 P). سورفاکتانتهای ساپونین و اسید تاروکولیک باعث افزایش معنیداری در فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین و سدیم کولات باعث افزایش معنیدار در فعالیت آنزیم کیموتریپسین نسبت به نمونه شاهد شدند (05/0> P) ولی سدیم کولات افزایش معنیداری را بر فعالیت آنزیم تریپسین نشان نداد (05/0 P) ولی سدیم کولات افزایش معنیداری را بر فعالیت آنزیم تریپسین نشان نداد (05/0 P) ولی در رابطه با سدیم پربورات اختلاف معنیداری مشاهده نگردید (05/0P). مهارکنندههای TPCK، پپاستاتین A، یدواستیک اسید، EDTA و بتامرکپتواتانول بر روی فعالیت آنزیم تریپسین در مقایسه با نمونه شاهد کاهش معنیداری را نشان ندادند (05/0P). فعالیت آنزیم تریپسین در حضور مهارکننده TLCK کاهش معنیداری را نشان داد (05/0>P). اثر مهارکنندههای TLCK و پپاستاتین A بر روی فعالیت آنزیم کیموتریپسین در مقایسه با نمونه شاهد کاهش معنی داری را نشان ندادند (05/0P). اثر مهارکنندههای TLCK و پپاستاتین A بر روی فعالیت آنزیم کیموتریپسین در مقایسه با نمونه شاهد کاهش معنی داری را نشان ندادند (05/0
کلید واژگان
بچه ماهی نورسقزل آلای رنگین کمان
عوامل شیمیایی
تریپسین
فیزیولوژی آبزیان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-05-221394-03-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسازمان پدید آورنده
دانشگاه ملایر، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، گروه شیلات، ملایر، همداندانشآموخته کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران، ایران
دانشگاه خلیج فارس، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه شیلات، برازجان، بوشهر
شاپا
۲۳۴۵-۴۲۷X۲۳۴۵-۴۲۸۸




