• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 10, 3(39) پاییز
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 10, 3(39) پاییز
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    نقش بقایای گندم و لوبیا به همراه سولفات روی بر برخی ویژگی های کمّی و کیفی گندم

    (ندگان)پدیدآور
    باغبانی آرانی, ابوالفضلکدخدایی, امیرمدرس ثانوی, سیدعلی محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    177.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور اثرات کاربرد بقایای گندم (Triticum aestivum L) و لوبیا (Phaseolus vulgaris L) به همراه سولفات روی در مزارع گندم بر میزان عملکرد، غلظت روی و آهن، پروتئین و نسبت مولی اسید فیتیک به روی، اسید فیتیک دانه گندم، آزمایشی در سال زراعی 1392-1391 در اصفهان در قالب طرح بلوک­ های کامل تصادفی با سه تکرار با شش تیمار (شاهد، سولفات روی، بقایای گندم، بقایای لوبیا، گندم + روی و بقایای لوبیا + روی) به اجرا در آمد. نتایج تجزیه واریانس بیانگر اختلاف معنی­ دار عملکرد ماده خشک و دانه، غلظت روی و آهن دانه، غلظت اسید فیتیک دانه، نسبت مولی اسید فیتیک به روی و پروتئین دانه گندم از نظر تیمارهای مختلف بود. نتایج به دست آمده همچنین نشان داد که بالاترین میزان عملکرد، پروتئین و غلظت روی دانه مربوط به تیمار بقایای لوبیا + روی و کمترین میزان آن مربوط به تیمار شاهد بودند. کاربرد بقایای گیاهی در تمامی تیمارهای مورد بررسی در این آزمایش باعث کاهش نسبت مولی اسید فیتیک به روی (شاخص قابلیت جذب روی برای مصرف کننده) و مخصوصاً تیمار بقایای لوبیا + روی نسبت به تیمار شاهد گردید. بقایای لوبیا نسبت کربن به نیتروژن کمتری از گندم داشت. همچنین، کاربرد بقایای گیاهی در خاک باعث افزایش معنی­ دار عملکرد ماده خشک و دانه گندم در سطح احتمال یک درصد در مقایسه با تیمار شاهد شد، به­ گونه ­ای که بقایای لوبیا باعث افزایش 20 درصدی در عملکرد دانه گردید. در مجموع، نتایج نشان داد که در شرایط آزمایش حاضر، تیمار بقایای لوبیا + روی با بالاترین میزان عملکرد، غلظت روی و پروتئین دانه و کمترین میزان نسبت مولی اسید فیتیک به روی از سایر تیمارهای مورد بررسی در این آزمایش برتر بود.
    کلید واژگان
    بقایای گندم و لوبیا
    روی
    آهن
    اسید فیتیک

    شماره نشریه
    339
    تاریخ نشر
    2016-10-22
    1395-08-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
    دانشجوی دکتری خاکشناسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
    استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

    شاپا
    2538-1822
    2476-731X
    URI
    http://jcep.iaut.ac.ir/article_525761.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/285169

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب