• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 9, 4(36) زمستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 9, 4(36) زمستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر پرایمینگ بذر با سدیم اسکوربات بر جوانه زنی و برخی ویژگی های فیزیولوژیکی کنجد (Sesamum indicum) در دماهای مختلف

    (ندگان)پدیدآور
    تیزفهم, پیامعبادی, علیتوکلی, حوریهتوکلی, نصیبه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    394.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی تاثیر آسکوربات و دما بر میزان آنزیم­ های آنتی‏ اکسیدان و شاخص ­های جوانه­ زنی کنجد آزمایشی در سال 1393 در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی به­ صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. تیــمارهای آزمایشی شـامل سه سطح آسکوربات (شاهد، 5 و 10 میلی ­مولار) و دماهای مختلف جوانه ­زنی (15، 25 و 35 درجه سلسیوس) بودند. صفـات اندازه­ گیری عبارت از شاخص­ های جوانه ­زنی، میزان آنزیم ­های آنتی ­اکسیدان، پرولین و پروتئین بودند. نتایج نشان داد که کاربرد آسکوربات منجر به افزایش پرولین و کاهش میزان آنزیم­ ها گردید، و در دمای 15 درجه سلسیوس نسبت به دماهای 25 و 35 درجه سلسیوس میزان آنزیم­ ها افزایش یافت. همچنین، کاربرد آسکوربات موجب کاهش تخریب پروتئین­ ها گردید. از آن­ جایی که کنجد گیاهی گرمادوست است به نظر می ­رسد افزایش میزان آنزیم­ های آنتی ­اکسیدان در دمای 15 درجه سلسیوس به دلیل افزایش تولیـد رادیکال ­های آزاد در این دما می ­باشد. همبستگی مثبت و معنی­ دار آنــزیم ­های آنتی ­اکسیدان رابطه مستقیم این صفات را نشان می­دهد. همچنین همبستگی مثبت و معنی­ داری بین شاخص­ های جوانه ­زنی مشاهده شد. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش به نظر می­ رسد کاربرد آسکوربات آسیب­ های ناشی از دماهای نامطلوب را کاهش می ­دهد و تاثیر مثبتی نیز بر شاخص­ های جوانه ­زنی دارد. همچنین، خاصیت آنتی ­اکسیدانی آسکوربات نیاز به فعالیت آنزیم­ های آنتی ­اکسیدان را کاهش داده و به رشد گیاهچه­ های کنجد کمک می ­کند.
    کلید واژگان
    پراکسیداز
    پروتئین
    سدیم آسکوربات
    کاتالاز
    کنجد

    شماره نشریه
    436
    تاریخ نشر
    2015-12-22
    1394-10-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
    دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
    دانشجوی دکتری رشته فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه محقق اردبیلی
    دانشجوی دکتری رشته فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه محقق اردبیلی

    شاپا
    2538-1822
    2476-731X
    URI
    http://jcep.iaut.ac.ir/article_518800.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/285157

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب