• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 9, 3(35) پاییز
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 9, 3(35) پاییز
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر روش های مصرف کودهای آلی و شیمیایی بر برخی صفات مورفولوژیک و عملکرد غده سیب زمینی

    (ندگان)پدیدآور
    منقش, فرنازملکی, عباسذوالنوریان, حیدر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    182.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی اثر کودهای ورمی­کمپوست و شیمیایی و همچنین نحوه مصرف آنها بر عملکرد غده و برخی صفات مورفولوژیک سیب ­زمینی رقم آگریا آزمایشی در سال ١۳٩٢ در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ماهیدشت کرمانشاه اجرا گردید. طرح آماری، اسپلیت فاکتوریل در قالب بلوک ­های کامل تصادفی در چهار تکرار بود. ورمی­ کمپوست در ٤ سطح (صفر، 1.5، 2.5 و 3.5 تن در هکتار) در کرت­ های اصلی، کود شیمیایی در ۳ سطح (صفر، ٥٠ و ١٠٠ درصد کود توصیه شده) که سطح 100 درصد شامل مقادیر ٢٢٥ کیلوگرم در هکتار اوره، ١٥۰ کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم، ١۰٥ کیلوگرم در هکتار سوپر فسفات تریپل و ٥٢ کیلوگرم در هکتار سولفات روی و سطح ٥۰ درصد شامل مقادیر به­ترتیب برابر 112.5، 75، 52.5 و 26کیلوگرم در هکتار و نحوه مصرف کود در ۳ سطح (پخش در سطح، یک نواری و دو نواری) به صورت فاکتوریل در کرت ­های فرعی اجرا شدند. نتایج نشان داد که افزایش میزان ورمی­ کمپوست در سطح 3.5 تن در هکتار و کاهش میزان کود شیمیایی در سطح 50 درصد و نیز مصرف کود به صورت دو نواری باعث افزایش ارتفاع بوته، تعداد ساقه در بوته و عملکرد غده شد که بیشترین عملکرد غده در تیمار 3.5 تن در هکتار ورمی­ کمپوست، ٥٠ درصد کود شیمیایی و روش مصرف دو نواری کود مشاهده شد (٣٧ تن در هکتار). نتایج کلی این آزمایش تأثیر مثبت مصرف ورمی ­کمپوست را بر عملکرد غده سیب ­زمینی نشان داد بنابراین، می­ توان نتیجه گرفت که استفاده تلفیقی از کودهای شیمیایی و ورمی ­کمپوست می ­تواند ضمن افزایش عملکرد سیب زمینی، موجب کاهش مصرف کودهای شیمیایی و در نتیجه کاهش مخاطرات زیست محیطی ناشی از آنها گردد.
    کلید واژگان
    روش مصرف
    سیب زمینی
    عملکرد غده
    کود آلی
    کمپوست

    شماره نشریه
    335
    تاریخ نشر
    2015-10-23
    1394-08-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    فرهیخته ی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه ایلام، ایلام
    استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام
    عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمانشاه

    شاپا
    2538-1822
    2476-731X
    URI
    http://jcep.iaut.ac.ir/article_516667.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/285072

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب