نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنورافکن, حسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:35:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:35:25Z
dc.date.available1399-07-09T05:35:25Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:35:25Z
dc.date.issued2018-08-23en_US
dc.date.issued1397-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-12-30en_US
dc.date.submitted1396-10-09fa_IR
dc.identifier.citationنورافکن, حسن. (1397). اثر سالیسیلیک اسید بر صفات مورفو - فیزیولوژیک به لیمو (Lippia citriodora) در شرایط مزرعه ای و درون شیشه ای. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی, 12(246), 303-316.fa_IR
dc.identifier.issn2538-1822
dc.identifier.issn2476-731X
dc.identifier.urihttp://jcep.iaut.ac.ir/article_542929.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/284984
dc.description.abstractسالیسیلیک اسید یک ترکیب فنلى طبیعى و شبه­هورمون بوده و غلظت­های مختلف و مدت زمان تأثیرگذاری آن، کنش و واکنش­های متعددی را در گیاه سبب می­شود. در این راستا، دو آزمایش جداگانه به منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر صفات مورفو - فیزیولوژیک گیاه زینتی – دارویی به­لیمو در شرایط درون شیشه­ای و مزرعه­ای در شهرستان میانه انجام شد. در شرایط کشت بافت، پنج غلظت صفر، 5/2، 5، 10 و 20 میکرومولار سالیسیلیک اسید به محیط کشت موراشیگ و اسکوگ (MS) اضافه و اثر آنها بر شاخص­های رشدی به­لیمو مورد ارزیابی قرار گرفت. اثر سالیسیلیک اسید در شرایط کشت درون شیشه­ای اختلاف آماری معنی­داری در تمام صفات به جز در تعداد گره بلندترین ساقه، ارتفاع بوته و سیترال تولیدی نشان داد. همزمان با افزایش غلظت سالیسیلیک اسید، تعداد برگ­های کلروزه (زرد) ریزنمونه­های به­لیمو افزایش و درصد گیاهان سبز سالم و تعداد شاخه جانبی کاهش یافتند ولی در غلظت­های کم، طول بلندترین شاخه، تعداد برگ و شاخص کلروفیل برگ افزایش یافت. همچنین، نقش مثبت سالیسیلیک اسید در افزایش وزن تر شاخساره ریزنمونه­های کشت بافتی مشـاهده شد. در شـرایط مـزرعه­ای، اثر شش تیمار بـدون محلول­پاشی، محلول­پاشی با آب مقطر و سالسیسلیک اسید در غلظت­های 5/2، 5، 10 و 20 میکرومولار بر صفات مورفو-فیزیولوژیک به­لیمو مورد ارزیابی قرار گرفت. اثر سالیسیلیک اسید اختلاف آماری معنی­داری بین تیمارها در پهنای (عرض) برگ، تعداد گل­آذین، وزن تر گل­آذین، وزن تر برگ و طول بزرگ­ترین گل­آذین نشان داد. اثر منفی مصرف سالیسیلیک اسید در پهنای برگ، تعداد و وزن تر گل­آذین دیده شد و برعکس، وزن تر برگ و طول گل­آذین به­خصوص در غلظت کم سالیسیلیک اسید افزایش پیدا کرد. بنابراین، استفاده از غلظت­های کم سالیسیلیک اسید به خاطر داشتن اثر مثبت بر رشد اندام­های مصرفی به لیمو در شرایط مزرعه­ای و کشت بافتی قابل توصیه می­باشد.fa_IR
dc.format.extent184
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیزیولوژی گیاهان زراعیfa_IR
dc.subjectالیسیتورfa_IR
dc.subjectبرون شیشه ایfa_IR
dc.subjectکشت بافتfa_IR
dc.subjectمحرک غیرزیستیfa_IR
dc.subjectمحلول پاشیfa_IR
dc.titleاثر سالیسیلیک اسید بر صفات مورفو - فیزیولوژیک به لیمو (Lippia citriodora) در شرایط مزرعه ای و درون شیشه ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران.fa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue246
dc.citation.spage303
dc.citation.epage316
nlai.contributor.orcid0000-0003-2489-1787


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد