نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحقانی, نوشینfa_IR
dc.contributor.authorعامریان, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorخرمی‌وفا, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:35:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:35:18Z
dc.date.available1399-07-09T05:35:18Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:35:18Z
dc.date.issued2020-03-20en_US
dc.date.issued1399-01-01fa_IR
dc.date.submitted2019-10-21en_US
dc.date.submitted1398-07-29fa_IR
dc.identifier.citationحقانی, نوشین, عامریان, معصومه, خرمی‌وفا, محمود. (1399). تأثیر تنش خشکی و سلنیوم بر برخی خصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی پیاز (.Allium cepa L) توده‌ی زرد اصفهان. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی, 14(153), 63-84. doi: 10.30495/jcep.2020.671641fa_IR
dc.identifier.issn2538-1822
dc.identifier.issn2476-731X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.30495/jcep.2020.671641
dc.identifier.urihttp://jcep.iaut.ac.ir/article_671641.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/284947
dc.description.abstractسلنیوم به‌دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و فیزیولوژیکی به‌عنوان یک عنصر میکرو در نظر گرفته می‌شود. نقش مثبت سلنیوم در کاهش تأثیرات شدید تنش­های محیطی مختلف در گیاهان، هنوز ناشناخته بوده و نیاز به بررسی دارد. در این تحقیق تأثیر سلنیوم بر افزایش تحمل به خشکی پیاز توده‌ی زرد اصفهان به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. در شرایط گلخانه‌ای، فاکتور اول شامل تنش خشکی در سه سطح (صفر، 50 و 25 % ظرفیت زراعی) و سطوح مختلف سلنیوم در سه سطح (صفر، 5 و 10 میلی‌گرم بر لیتر سلنات سدیم) بود. محلول‌پاشی برگی سلنیوم طی دو مرحله، مرحله‌ی اول محلول‌پاشی در زمان شروع تنش (مرحله‌ی شروع تولید سوخ) و مرحله‌ی دوم دو هفته پس از شروع تنش (مرحله‌ی توسعه سوخ) انجام شد. در هر سه سطح تنش خشکی، با افزایش غلظت سلنیوم ارتفاع دانه­رست (66/62 سانتی‌متر)، تعداد برگ (66/11) و وزن تر (82/36 گرم) و خشک سوخ پیاز (66/4 گرم) افزایش یافت. برخلاف تنش خشکی، سلنیوم خصوصیات فیزیولوژیکی (فنل کل، فلاونوئید، قند محلول کل، محتوای نسبی آب برگ و هدایت روزنه‌ای) پیاز را افزایش داد. افزایش رشد پیاز در شرایط تنش خشکی به خاصیت آنتی‌اکسیدانی سلنیوم نسبت داده می‌شود. با توجه به این‌که سلنیوم در غلظت‌های بالا به‌عنوان اکسیدان عمل کرده و رشد را کاهش می‌دهد، غلظت 10 میلی‌گرم بر لیتر سلنیوم مشکلی برای پیاز نداشت و باعث افزایش رشد دانه­رست و سوخ پیاز شد. بر اساس نتایج این تحقیق، استفاده از سلنیوم می‌تواند سیستم دفاعی آنتی‌اکسیدانی را در شرایط تنش خشکی بهبود بخشد.fa_IR
dc.format.extent288
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیزیولوژی گیاهان زراعیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.30495/jcep.2020.671641
dc.subjectفنل کلfa_IR
dc.subjectفلاونوئیدfa_IR
dc.subjectهدایت روزنه‌ایfa_IR
dc.subjectقند محلول کلfa_IR
dc.titleتأثیر تنش خشکی و سلنیوم بر برخی خصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی پیاز (.Allium cepa L) توده‌ی زرد اصفهانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی، گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue153
dc.citation.spage63
dc.citation.epage84


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد