• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 13, 1(49) بهار
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 13, 1(49) بهار
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر انواع پرایمینگ بذر بر برخی خصوصیات کمّی و کیفی چغندرقند (Beta vulgaris L)

    (ندگان)پدیدآور
    پدرام, عادلتاج بخش, مهدیفتح الله طالقانی, داریوشقیاسی, مهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    280.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به­منظور بررسی اثر پرایمینگ­های مختلف بر خصوصیات کمّی و کیفی چغندرقند، آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان­غربی طی دو سال زراعی 95- 1394در دو محیط آزمایشگاه و مزرعه انجام گرفت. تیمارها شامل دو سطح رقم (اکباتان و لاین 7233) و پنج نوع پرایمینگ بذر (هاردنینگ، پرایمینگ با کود نانو، هیدروپرایمینگ، پرایمینگ با کود کبوتری و بدون پرایمینگ) بودند. نتایج تجزیه واریانس مرکب داده­ها نشان داد که بین ارقام از نظر عملکرد ریشه و درصد قند خالص اختلاف معنی­داری وجود داشت. همچنین، بین تیمارهای پرایمینگ از لحاظ کلیه صفات، به جز در درصد استحصال قند، آلکالیته و درصد قند خالص، اختلاف معنی­داری دیده شد. در مطالعه حاضر لاین 7233 در مقایسه با رقم اکباتان از عملکرد ریشه، درصد قند خالص بالاتری برخوردار بود. نتایج همچنین نشان داد که بالاترین درصد جوانه­زنی (50/96 درصد)، سرعت جوانه­زنی (56/9 بذر در روز)، عملکرد ریشه (33/80 تن در هکتار)، درصد قند ناخالص (11/23 درصد)، عملکرد قند ناخالص (38/18 تن در هکتار) و عملکرد قند خالص ( 33/15 تن در هکتار) به تیمار هیدروپرایمینگ بذر چغندرقند اختصاص داشت. براساس نتایج تجزیه رگرسیون گام به گام صفات، چهار صفت درصد قند ناخالص، عملکرد ریشه، درصد استحصال قند و قند ملاس با تبیین 98 درصد از تغییرات عملکرد قند خالص به­عنوان مؤثرترین صفات بر عملکرد قند خالص شناسایی شدند. در این تحقیق هیدروپرایمینگ به­عنوان مناسبت­ترین پرایمینگ شناسایی گردید. از این رو، به نظر می­رسد هیدروپرایمینگ به­عنوان یکی از ساده­ترین روش­های پیش تیمار بذر می­تواند در بهبود عملکرد کمّی و کیفی چغندرقند مفید واقع شود.
    کلید واژگان
    پرایمینگ
    درصد قند خالص
    رگرسیون
    همبستگی

    شماره نشریه
    149
    تاریخ نشر
    2019-04-21
    1398-02-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    استادیار بخش تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران
    استاد گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
    موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، کرج، ایران
    استادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

    شاپا
    2538-1822
    2476-731X
    URI
    https://dx.doi.org/10.30495/jcep.2019.664836
    http://jcep.iaut.ac.ir/article_664836.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/284936

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب