• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 4, 3(15) پاییز
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 4, 3(15) پاییز
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر زمان برداشت بر ویژگی‌های کمّی و کیفی علوفه ی ذرت

    (ندگان)پدیدآور
    قنبری, احمداحمدیان, احمدمیر, بهروزرزمجو, الیاس
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    185.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به‌منظور بررسی تأثیر زمان­ های مختلف برداشت بر کیفیت و کمیت علوفه ­ی ذرت دانه ­ای رقم سینگل کراس 704، تحقیقی در سال زراعی 85-1384 در مزرعه آموزشی و پژوهشی دانشگاه زابل انجام گردید. آزمایش به‌صورت طرح بلوک­ های کامل تصادفی با سه زمان مختلف برداشت شامل ظهور اندام­ های نر (1H)، شیری شدن دانه (2H) و خمیری شدن دانه (3H) در چهار تکرار اجرا شد. نتایج تجزیه ­های آماری نشان داد اثر زمان برداشت بر ارتفاع گیاه، درصد وزنی برگ، درصد وزنی ساقه، درصد وزنی بلال، درصد ماده­ ی خشک و عملکرد ماده ­ی خشک در هکتـار معنی­ دار بود و بالاترین ارتفاع گیاه، درصد وزنی بلال، درصد وزنی ماده­ ی خشک و عملکرد ماده ­ی خشک در هکتار در مرحله­ ی 3 H(خمیری شدن دانه) به‌دست آمد. بیشترین مقادیر درصد وزنی برگ، تعداد برگ و درصد وزنی ساقه نیز از مرحله­ ی 1 H(ظهور اندام‌های نر) حاصل شد. تأخیر در برداشت باعث تغییرات کیفی علوفه گردید، به‌طوری‌که باعث افزایش ماده ­ی خشک، درصد چربی، دیواره­ ی سلولی، دیواره­ ی سلولی بدون همی ­سلولز و لیگنین شد. همچنین، میزان کربوهیدارت محلول در آب در مرحله ­ی شیری شدن دانه نسبت به سایر مراحل در حداکثر بود و بعد از آن کاهش شدیدی یافت. غلظت عناصر معدنی موجود در علوفه با تأخیر در برداشت در مراحل مختلف رشد زایشی ثابت بود و تغییرات معنی ­داری در آن­ها مشاهده نگردید. میزان خاکستر و درصد پروتئین خام علوفه بعد از مرحله­ ی ظهور اندام ­های نر در ذرت ثابت بود. بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش می‌توان بهترین زمان برداشت علوفه جهت افزایش عملکرد کمی و کیفی بهینه­ ی علوفه را مرحله­ ی شیری شدن دانه اعلام نمود.
    کلید واژگان
    زمان برداشت
    علوفه ی ذرت
    عناصر
    کمیت
    کیفیت

    شماره نشریه
    315
    تاریخ نشر
    2010-11-22
    1389-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
    عضو هیئت علمی گروه تولیدات دانشکده فنی و مهندسی تربت حیدریه
    کارشناس ارشد زراعت
    کارشناس ارشد زراعت

    شاپا
    2538-1822
    2476-731X
    URI
    http://jcep.iaut.ac.ir/article_518804.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/284858

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب