نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدیان, احمدfa_IR
dc.contributor.authorقنبری, احمدfa_IR
dc.contributor.authorگلوی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorسیاه سر, براتعلیfa_IR
dc.contributor.authorآرزمجو, الیاسfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:35:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:35:00Z
dc.date.available1399-07-09T05:35:00Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:35:00Z
dc.date.issued2011-01-21en_US
dc.date.issued1389-11-01fa_IR
dc.date.submitted2009-05-23en_US
dc.date.submitted1388-03-02fa_IR
dc.identifier.citationاحمدیان, احمد, قنبری, احمد, گلوی, محمد, سیاه سر, براتعلی, آرزمجو, الیاس. (1389). اثر رژیم های مختلف آبیاری و کود دامی بر میزان عناصر، درصد اسانس و ترکیبات شیمیایی آن در زیره‌سبز. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی, 4(416), 83-94.fa_IR
dc.identifier.issn2538-1822
dc.identifier.issn2476-731X
dc.identifier.urihttp://jcep.iaut.ac.ir/article_518784.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/284850
dc.description.abstractبه منظور بررسی اثر تنش خشکی و مصرف کود دامی بر میزان عناصر غذایی، اسانس و اجزای شیمیایی آن در دانه گیاه دارویی زیره سبز، آزمایشی به­ صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی زهک از توابع شهرستان زابل انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل: دفعات آبیاری در سه سطح(2، 3 و 4 بار آبیاری در مراحل همزمان با کاشت، پس از استقرار کامل، مرحله­ ی آغاز گلدهی و مرحله ­ی شروع پر شدن دانه) و کود دامی در دو سطح (عدم مصرف و مصرف 20 تن در هکتار کود دامی) بود. شاخص ­های شیمیایی اسانس با دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) انداز ه­گیری شد. نتایج نشان داد که دفعات آبیاری بر میزان عناصر سدیم، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر و پتاسیم به­ طور بسیار معنی‌داری مؤثر بود؛ در حالی­ که بر میزان منگنز، روی و مس تأثیر معنی‌داری نداشت. بیشترین مقدار عناصر سدیم، کلسیم و منیزیم و کمترین میزان پتاسیم، فسفر و عناصر کم‌مصرف در تیمار دو بار آبیاری بدون مصرف کود دامی مشاهده شد. مصرف کود دامی تأثیر معنی‌داری بر میزان عناصر مورد مطالعه به­ جز سدیم نداشت. برهمکنش کود دامی و دفعات آبیاری به­ طور معنی‌داری بر درصد اسانس و میزان شاخص­ های شیمیایی آن موثر بودند. بیشترین میزان کومین‌آلدهید و پاراسیمن و کمترین میزان بتاپینن، گاماترپینن و آلفاپینن در تیمار سه ‌بار آبیاری با‌ مصرف کود دامی به­ دست آمد. نتایج آزمایش حاکی از وجود یک رابطه­ ی مکمّلی بین ترکیبات اصلی اسانس زیره سبز تحت شرایط تنش رطوبت و عناصر غذایی خاک می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent152
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیزیولوژی گیاهان زراعیfa_IR
dc.subjectاجزای اسانسfa_IR
dc.subjectتنش خشکیfa_IR
dc.subjectزیره سبزfa_IR
dc.subjectکود دامیfa_IR
dc.subjectکیفیتfa_IR
dc.titleاثر رژیم های مختلف آبیاری و کود دامی بر میزان عناصر، درصد اسانس و ترکیبات شیمیایی آن در زیره‌سبزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی گروه تولیدات گیاهی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تربت حیدریهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد زراعتfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue416
dc.citation.spage83
dc.citation.epage94


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد