• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 8, 1(29) بهار
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 8, 1(29) بهار
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر ترکیب کودهای شیمیایی و دامی بر عملکرد و ماده مؤثره فلفل قرمز (Capsicum annuum L)

    (ندگان)پدیدآور
    ابطحی, سید مرتضی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    126.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این مطالعه با هدف تعیین میزان مصرف بهینه کود در کشت و تولید فلفل قرمز در راستای کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از آلودگی محیط زیست انجام شد. بدین منظور اثر کودهای حیوانی و شیمیایی، تحت 12 تیمار گوناگون کودهای دامی، شیمیایی و تلفیقی از آنها در قالب طرح بلوک­ های کامل تصادفی بر عملکرد و ماده مؤثره  فلفل قرمز مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه واریانس داده­ های حاصل از عملکرد، وجود اختلاف معنی­ دار در سطح احتمال 1 درصد را بین تیمارهای مختلف نشان داد. میانگین داده­ ها با آزمون دانکن در سطح احتمال 1 درصد مقایسه و مشخص شد که حداکثر محصول با میانگین 7.6، 7.3 و 7.2 تن در هکتار به­ ترتیب در تیمارهای 10 (کود دامی، نیتروژن، فسفر و پتاس به ترتیب 20 تن، 60، 50 و 50 کیلوگرم در هکتار)، 12 (کود دامی، نیتروژن، فسفر و پتاس به ترتیب 40 تن، 20، 16 و 16 کیلوگرم در هکتار) و 8 (کود حیوانی 40 تن در هکتار) به ­دست آمده است. تجزیه واریانس درصد ماده مؤثره برای تیمارهای مختلف حاکی از وجود اختلاف معنی ­دار در سطح احتمال 5 درصد می­ باشد و بیشترین درصد ماده مؤثره از اعمال تیمار 3 (نیتروژن، فسفر و پتاس به میزان 150، 100 و 100 کیلوگرم در هکتار) با میانگین 0.1747 درصد تولید شده است. در مجموع می‌توان نتیجه گرفت که عملکرد این گیاه با استفاده از ترکیب کودهای دامی و شیمیایی افزایش می‌یابد.
    کلید واژگان
    فلفل قرمز
    کود
    عملکرد
    ماده موثره

    شماره نشریه
    129
    تاریخ نشر
    2014-04-21
    1393-02-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

    شاپا
    2538-1822
    2476-731X
    URI
    http://jcep.iaut.ac.ir/article_516771.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/284795

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب