اثر بتا آمینو بوتیریک اسیدBABA) ) در القا مقاومت در گوجهفرنگی آلوده به باکتری Pseudomonas syringae pv. Syringa
(ندگان)پدیدآور
پورابطحی, هاجرمقدم, علیحیدریان, زهرهنوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف: بهمنظور بررسی اثر بتا آمینو بوتیریک اسید (BABA) در القا مقاومت سیستمیک در گوجهفرنگی آلوده به باکتری Pseudomonas syringae pv. syringa این مطالعه انجام پذیرفت.
مواد و روشها: گیاهان گوجهفرنگی رقم مجار در مرحلهی چهار برگی انتخاب شدند. برای هر گلدان 70 میلیلیتر محلول 250 میلیمولار، از BABA تهیه شد. محلول فوق روی برگهای گیاه اسپری شد. گلدانهای تیمار شده درشرایط کنترل شده (16 ساعت روشنایی با دمای 30 درجه سانتیگراد و هشت ساعت تاریکی با دمای 25 درجه سانتیگراد) بهمدت 2 روز قبل از القا باکتری نگهداری شدند. پس از دو روز، باکتری به گیاه تلقیح شد.RNA کل از برگها در زمانهای صفر، 24، 72، 96 ساعت پس از تلقیح باکتری استخراج شد. cDNA سنتز شد و الگوی بیان ژن بهروشRT – PCR مورد سنجش و بررسی قرار گرفت.
نتایج: میزان بیان سه ژن مرتبط با دفاع (PR1، NCED و SPR2)، در نتیجه آلودگی با باکتری افزایش مییابد. با اینحال، پیشتیمار با BABA منجر به افزایش معنیداری در بیان ژنهای مقاومت در پاسخ به چالش پاتوژن نسبت به گیاه شاهد شد و علایم ظاهری بیماری (بهصورت لکههای گرد و نامنظم تا قهوهای و سیاه با کلروز) که باعث خسارت در گوجهفرنگی میشود، کاهش یافت.
نتیجهگیری: .پیشتیمار گیاه توسط BABA باعث تقویت سیستم دفاعی گیاه میشود و اثر بخشی فوقالعاده این القاگر را در ایجاد مقاومت در گیاه را نشان میدهد. در نتیجه میتوان از این القاگر در جهت کنترل a P. syringae pv. Syring در گوجهفرنگی استفاده کرد.
کلید واژگان
بتا آمینو بوتیریک اسیدPseudomonas syringae pv. Syringe
مقاومت القایی
PR1
NCED و SPR2
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-09-231397-07-01
ناشر
دانشگاه اراکArak University
سازمان پدید آورنده
دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی، گروه بیوتکنولوژی، شیراز، ایراندانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی، گروه بیوتکنولوژی، شیراز، ایران
دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی، گروه بیوتکنولوژی، شیراز، ایران
شاپا
2228-70352345-3567




