شناسایی موانع راه اندازی کسب و کارهای کشاورزی ارگانیک در ایران
(ندگان)پدیدآور
مدرسی, میثمفرهادی نژاد, محسنده نمکی, مائدهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه بخش کشاورزی در جهت برطرف نمودن نیاز روزافزون مایحتاج غذایی به دلیل رشد سریع جوامع بشری با گسترش علوم و فناوریهای جدید، تولیدات خود را به صورت کمی افزایش داده است. اما این افزایش تولید باعث ایجاد مشکلات زیستمحیطی، تخریب و آلودهشدن منابع آب و خاک و بروز بیماریهای مختلف گردیده. در خصوص حل این مشکلات، کشاورزی ارگانیک به عنوان یکی از نظامهای کشاورزی پایدار مطرح میگردد. اما با وجود مزایای فراوان، راهاندازی کشاورزی ارگانیک در بین کشاورزان با موانع فراوانی مواجه میباشد. پژوهش حاضر به شناسایی موانع راهاندازی کسب و کارهای کشاورزی ارگانیک پرداخته است. در این راستا از روش پژوهش کیفی و انجام 12 مصاحبه عمیق با تولیدکنندگان محصولات ارگانیک استفاده شد. همچنین تحلیل مصاحبهها از طریق کدگذاری باز و محوری صورتگرفت. یافتههای تحقیق نشان داد که از دیدگاه تولیدکنندگان محصولات ارگانیک مورد مطالعه موانعی مانند: مالی، قانونی و اداری، زیربنایی و حمایتی، آموزشی، نگرشی و فرهنگی، شخصی، بازار و محیطکار و موانع مرتبط با تولید وجود دارد که در پایان پیشنهاداتی در خصوص اهمیت راهاندازی و حفظ و حراست از کشاورزی ارگانیک ارائه شده است.
کلید واژگان
"کشاورزی ارگانیک""کسب و کارهای کشاورزی"
"موانع راه اندازی"
"موانع کسب و کار"
"موانع کسب و کارهای کشاورزی"
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسازمان پدید آورنده
گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایرانگروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان،سمنان، ایران
دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری دانشگاه سمنان
شاپا
2476-77352476-7743




