توسعه کارآفرینی سبز در راستای پیشبرد توسعه پایدار (با تکیه بر کشاورزی ارگانیک، محصول سالم و کشاورزی دقیق)
(ندگان)پدیدآور
رضایی, بیژننادری, نادررستمی, سحرنوع مدرک
Textعلمی-مروری
زبان مدرک
فارسیچکیده
در جهان امروز کارآفرینی سبز به عنوان راهبردی اثربخش برای توسعه اقتصادی-اجتماعی کشورها شناخته شده است، و توسعه آن در بخش کشاورزی میتواند نقش مهمی در اشتغالزایی پایدار، کاهش مشکلات زیستمحیطی، کاهش بیماریها و امراض ناشی از مصرف مواد غذایی ناسالم و بهرهوری بیشتر زمینهای کشاورزی داشته باشد. هدف این پژوهش بررسی توسعه کارآفرینی سبز در راستای پیشبرد توسعه پایدار (با تکیه بر کشاورزی ارگانیک، محصول سالم و کشاورزی دقیق) است. لذا مطالعه مروری حاضر برگرفته از یک مرور ادبیاتی گسترده در متون موجود و کارهای علمی انجام شده در حوزه کارآفرینی سبز و توسعه پایدار، انجام گردید. این پژوهش در راستای تبیین جایگاه کارآفرینی سبز، به عنوان حوزه جدیدی در حفاظت از محیطزیست، توسعه اقتصادی و پایداری همهی جوامع، از بین استراتـﮊیهای مختلف مزرعهداری و کشاورزی، به کارﮔیری همزمان کشاورزی دقیق، کشاورزی ارگانیک و تولید محصول سالم را به عنوان راهحلی برای کاهش استفاده از نهادههای شیمیایی با هدف سلامت و کیفیت محصولات تولیدی درون مزرعه، افزایش عملکرد، افزایش بهرهوری اقتصادی و کاهش اثرات سوء زیست-محیطی مدنظر قرار داد. در پایان نیز چند پیشنهاد جهت توسعه کارآفرینی سبز در بخش کشاورزی ارائه شد.
کلید واژگان
"کارآفرینی کشاورزی""کارآفرینی سبز"
"توسعه پایدار"
"توسعه پایدار کشاورزی"
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسازمان پدید آورنده
دانشگاه رازیاستادیار گروه مدیریت و کارآفرینی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، ایران
شاپا
2476-77352476-7743




