کمّی سازی و ارزیابی تجربی معیار نوینِ کیفیت حسابداری
(ندگان)پدیدآور
حصارزاده, رضارجبعلی زاده, جوادعارفی, فرشتهعلیزاده, نداعلیخانی, سمیرانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعات اخیر حاکی از آن است که حقالزحمۀ حسابرسی، اطلاعاتی پیرامون عواملی همچون دامنۀ رسیدگی، ریسک حسابرسی و بزرگی صاحبکار و همچنین عامل کیفیت حسابداری فراهم میآورد. بنابراین با کنترل این عوامل، میتوان بخش باقیماندۀ حقالزحمۀ حسابرسی را به عنوان معیار نوین کیفیت حسابداری تلقی نمود. با این وصف، هدف از انجام پژوهش حاضر، در وهلۀ اول، کمّیسازی و در وهلۀ دوم، ارزیابی تجربی معیار یادشده میباشد. برای کمّیسازی معیار نوین کیفیت، پس از برازش مجموعهای از عوامل اثرگذار بر حقالزحمه حسابرسی، قدر مطلق بخش باقیماندۀ حقالزحمۀ حسابرسی به عنوان کیفیت حسابداری در نظر گرفته میشود. برای ارزیابی تجربی معیار یادشده، ارتباط معیار نوین با سایر معیارهای سنتی کیفیت حسابداری (نظیر مدلهای جونز، جونز تعدیلشده، دیچاو و دیچو، تغییرپذیری سود و هموارسازی سود) بهره گرفته میشود. جامعۀ پژوهش، شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار در بازه زمانی 1386 تا 1393 میباشد. یافتههای پژوهش، حاکی از آن است که ضمن امکان کمّیسازی معیار نوین کیفیت حسابداری، رابطه معنیداری بین معیار نوین کیفیت حسابداری با مدلهای جونز و جونز تعدیل شده وجود دارد. با این حال، شواهدی مبنی بر وجود رابطه معنیدار بین معیار نوین کیفیت حسابداری با معیارهای دیچاو و دیچو، تغییرپذیری سود و هموارسازی سود وجود ندارد. در مجموع، شواهد حاکی از آن است که معیار نوین کیفیت حسابداری، برخلاف مبانی نظری پشتوانه آن، نمیتواند در ایران، ابعاد مختلف کیفیت حسابداری را احصا نماید.
کلید واژگان
کیفیت حسابداریبخش باقیماندۀ حقالزحمۀ حسابرسی
کیفیت اقلام تعهدی
مدل حقالزحمۀ حسابرسی
معیار نوین کیفیت حسابداری
حسابرسی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
دانشگاه الزهراAlzahra University
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه حسابداری دانشگاه فردوسی مشهددانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2251-85092538-1520




