• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • محیط شناسی
    • دوره 30, شماره 36
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • محیط شناسی
    • دوره 30, شماره 36
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین غلظت مس و سرب در آب آشامیدنی شهر تهران

    (ندگان)پدیدآور
    قائمی, مهندس پونهحضوری, مهندس شهناررستمیقائمی, مهندس آلاله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    286.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آب یک منبع حیاتی و کمیاب است به همین دلیل کیفیت آب برای مصارف انسانی در درجه اول اهمیت قرار دارد مشخصه های فیزیکی و شیمیایی تشکیل دهنده کیفیت آب عبارتند از خلوص شفافیت نرمی سبکی شوری فقدان یا پایین بودن میزان عناصر افزودنی به آن سرب و مس را می توان دو عامل عمده آلاینده های آب آشامیدنی به شمار آورد زیرا مصرف بیش از حد مجاز این دو عنصر سبب افزایش خطر و احتمال بروز انواع بیماری ها می گردد. در این بررسی غلظت این دو عنصر در آب آشامیدنی شهر تهران توسط دستگاه اسپکترومتری جذب اتمی اندازه گیری شده است آزمایش بر روی 180 نمونه آب برداشتی از آبهای ورودی و خروجی چهار تصفیه خانه تهران و آب لوله کشی مناطق مختلف شهر تهران به عمل آمد نمونه های آب شامل آب لوله های سرد گرم و جوشیده باقیمانده از سماور یا کتری منازل مسکونی است میزان مس در آب سرد 6/2 نانوگرم بر میلی لیتر در آب گرم 8/2 نانو گرم بر میلی لیتر و در آب جوشیده 4/0 نانوگرم بر میلی لیتر است به همین ترتیب میزان سرب در آب سرد 1/1 نانوگرم بر میلی لیتر در آب گرم 1/2 نانوگرم بر میلی لیتر و در آب جوشیده 0/7 نانوگرم بر میلی لیتر است بر پایه ارقام به دست آمده و مقایسه آن با استاندارد های آب آشامیدنی ایران مشخص گردید غلظت مس پایین تر از حد مطلوب استاندادرد (50 نانوگرم بر میلی لیتر) و غلظت سرب تا حدودی بالاتر از حد مطلوب استاندارد صفر است
    کلید واژگان
    آب آشامیدنی
    آلودگی
    بیماری
    سرب

    شماره نشریه
    36
    تاریخ نشر
    2004-12-21
    1383-10-01
    ناشر
    دانشگاه تهران

    شاپا
    1025-8620
    2345-6922
    URI
    https://jes.ut.ac.ir/article_11040.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/275513

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب