• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نامة انجمن حشره شناسی ایران
    • دوره 37, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نامة انجمن حشره شناسی ایران
    • دوره 37, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر سازگاری سرمایی و سرماسختی سریع روی تحمل سرما و ترکیبات ضد یخ در شته معمولی گندم، Schizaphis graminum (Hemiptera: Aphididae)

    (ندگان)پدیدآور
    سعیدی, فاطمهمحرمی پور, سعیدمیکانی, اعظم
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل، انگلیسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    حشرات بقای خود را در دماهای زیر صفر با قرار گرفتن به مدت طولانی یا کوتاه در دماهای پایین اما غیرکشنده افزایش می­دهند که به ترتیب سازگاری سرمایی(ACC) و سرماسختی سریع(RCH) نامیده می­شود. در این تحقیق اثر کاهش تدریجی یا سریع دما روی تحمل به سرما در افراد بالغ شته معمولی گندم، (Rondani)­ Schizaphis graminum مورد بررسی قرار گرفت. LT50 (دمایی که موجب مرگ و میر 50 درصد افراد جمعیت می‌شود) با قرار گرفتن در دمای 10 درجه سلسیوس به مدت یک هفته اختلاف معنی‌داری با شاهد (افراد پرورش یافته در دمای 20 درجه سلسیوس) نشان داد. علاوه بر سازگاری تدریجی، افراد بالغ شته S. graminum سرماسختی سریع نیز نشان دادند؛ زمانی­که شته­های پرورش یافته در دمای 20 درجه سلسیوس به طور مستقیم در معرض دماهای زیر صفر به مدت دو ساعت قرار گرفتند LT80 (دمای 80 درصد مرگ و میر) برابر با 6/11- درجه سلسیوس به دست آمد. اما قرار گرفتن در دمای صفر به مدت پنج ساعت قبل از انتقال به دمای 6/11- درجه سلسیوس منجر به ایجاد بیشینه سرماسختی سریع شد، به این معنی که بقا به بیشترین مقدار (73 درصد) رسید. همچنین RCH در اثر سرمادهی افراد بالغ با نرخ‌های کاهش دمایی متفاوت ایجاد شد. به طوری­که بیشترین میزان بقا در اثر سرمادهی بانرخ °C/min05/0 به دست آمد. افزایش قندها و پلی­ال­ها یکی از عوامل موثردر ACC و RCH می­باشند. در این مطالعه ترهالوز و گلوکز در ACC و RCH به میزان قابل توجهی افزایش یافتند که نقش این ترکیبات در افزایش تحمل به سرما در شته S. graminum را نشان می­دهد.
    کلید واژگان
    Schizaphis graminum
    سازگاری سرمایی
    سرماسختی سریع
    ترکیبات ضد یخ
    ترهالوز

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-08-23
    1396-06-01
    ناشر
    انجمن حشره شناسی ایران
    Entomological Society of Iran
    سازمان پدید آورنده
    گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
    گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
    گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

    شاپا
    0259-9996
    URI
    https://jesi.areeo.ac.ir/article_113127.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/274718

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب