• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نامة انجمن حشره شناسی ایران
    • دوره 37, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نامة انجمن حشره شناسی ایران
    • دوره 37, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر کشندگی عصاره چریش و زیتون تلخ و اثر افزایشی اسانس مورتلخ بر کنه تارتن خرما Oligonychus afrasiaticus (Acari: Tetranychidae)

    (ندگان)پدیدآور
    سهرابی, فریباکهن مو, محمد امین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل، فارسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کنه تارتن خرما،Oligonychus afrasiaticus (MCG.) ، از آفات مهم خرما در جنوب کشور می­باشد که هر ساله دامنه وسیعی از کنه‌کش­های شیمیایی توسط باغداران برای کنترل این آفت استفاده می­شود. با توجه به اثرات مضر چنین آفت­کش­های شیمیایی و در راستای تولید خرمای ارگانیک، در این تحقیق اثر کنه­کشی عصاره آبی دو گیاه چریش zadirachta indica A. Juss و زیتون تلخMelia azedarach L.  در کنترل بالغین کنه تارتن خرما در شرایط آزمایشگاهی بررسی و با عصاره تجاری چریش (Neemgold) مورد مقایسه قرار گرفت. همچنین اثر افزایشی اسانس گیاه مورتلخ Salvia mirzayanii Rech. f. & Esfand روی این عصاره­های گیاهی در کنترل آفت مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشات زیست­سنجی با روش غوطه‌ورسازی میوه­های خرما در عصاره صورت گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده، عصاره هر دو گیاه چریش و زیتون تلخ خاصیت کنه­کشی علیهO. afrasiaticus  داشتند و بر اساس مقادیر LC50، بیشترین مرگ و میر با عصاره تجاری چریش (06/0%)، و بدنبال آن عصاره چریش (23/2%) و زیتون تلخ (25/3%) مشاهده شد. نتایج این مطالعه همچنان نشان دهنده اثر افزایشی اسانس مورتلخ  S. mirzayanii در کاربرد هم‌زمان با عصاره­های گیاهی مورد آزمایش علیه O. afrasiaticus بود.
    کلید واژگان
    عصاره‌های گیاهی
    کنه تارتن خرما
    چریش
    زیتون تلخ
    سمیت

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-05-22
    1396-03-01
    ناشر
    انجمن حشره شناسی ایران
    Entomological Society of Iran
    سازمان پدید آورنده
    دانشکده کشاورزی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر
    هیئت علمی گروه اصلاح نباتات، دانشده کشاورزی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر

    شاپا
    0259-9996
    URI
    https://jesi.areeo.ac.ir/article_109933.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/274590

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب