نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیاحقی, عفتfa_IR
dc.contributor.authorبهمن آبادی, نجمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:58:27Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:58:27Z
dc.date.available1399-07-09T04:58:27Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:58:27Z
dc.date.issued2017-09-23en_US
dc.date.issued1396-07-01fa_IR
dc.date.submitted2014-06-17en_US
dc.date.submitted1393-03-27fa_IR
dc.identifier.citationیاحقی, عفت, بهمن آبادی, نجمه. (1396). محاسبه ضرایب انتقال در سبزیجات ریشه‌ای برای سزیم 137. فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست, 19(3), 29-36. doi: 10.22034/jest.2017.11067fa_IR
dc.identifier.issn1563-4809
dc.identifier.issn2008-3513
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/jest.2017.11067
dc.identifier.urihttp://jest.srbiau.ac.ir/article_11067.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/272492
dc.description.abstract<strong>زمینه و هدف:</strong> یکی از مهم‌ترین رادیو نوکلئوییدهایی که براثر حوادث هسته‌ای در محیط زیست منتشر می‌شود سزیم-137 است. <br clear="all" /> این فلز در لایه‌های بالایی خاک باقی مانده و با گذشت زمان به عمق‌های زیرین خاک نفوذ کرده و توسط ریشه گیاهان جذب می‌شود و <br clear="all" /> به زنجیره‌غذایی انسان راه می‌یابد و روی آن تاثیر می‌گذارد. بنابراین پیش بینی مقدار سزیم جذبی در سبزیجاتی که ریشه خوراکی دارند، می‌تواند برای تامین سلامت انسان‌ها مفید باشد. <strong>روش بررسی:</strong> در این تحقیق با استفاده از مدل چندبخشی، پارامترهای انتقال و جذب سزیم 137 در اجزای مختلف سبزیجات ریشه‌ای<br clear="all" />  به دست آمده است. برای محاسبه پارامترها از داده‌های اندازه‌گیری شده در سبزیجات بعد از حادثه فوکوشیما استفاده شده است. ورودی مدل چند بخشی، داده‌های به دست آمده از تجمع سزیم در سطح خاک و مقدار سزیم در اجزای مختلف گیاه به خصوص ریشه آن است. <strong>یافته‌ها:</strong> نتایج به دست آمده نشان می‌دهد از مدل سازی سبزیجات مختلف ریشه‌ای با استفاده از مدل چند بخشی و اطلاعات حاصل از داده های فوکوشیما، مقدار ضرایب انتقال در ریشه برای هویج و شلغم به ترتیب 039/0و031/0 برای ریشه و خاک بدست آمده که <br clear="all" /> با مقادیر عملی اندازه‌گیری شده برای خاک لومی کشاورزی که 037/0 است، مطابقت دارد. <strong>بحث و </strong><strong>نتیجه گیری:</strong> ضرایب انتقال محاسبه شده با مقادیر توصیه شده دراستاندارد کمیته بین المللی حفاظت در برابر اشعه مطابقت دارد و نتایج به دست آمده می‌تواند برای پیش بینی آلودگی پرتوزایی در صورت رخداد حادثه هسته‌ای استفاده شود.fa_IR
dc.format.extent442
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقاتfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University - Science and Research Branchen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیستfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Environmental Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/jest.2017.11067
dc.subjectسزیم 137fa_IR
dc.subjectحادثه هسته ایfa_IR
dc.subjectضرایب انتقالfa_IR
dc.subjectمدل چند بخشیfa_IR
dc.titleمحاسبه ضرایب انتقال در سبزیجات ریشه‌ای برای سزیم 137fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران *(مسوول مکاتبات).fa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد فیزیک هسته‌ای، گروه فیزیک، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، تهران، ایران.fa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue3
dc.citation.spage29
dc.citation.epage36


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد