• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست
    • دوره 6, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست
    • دوره 6, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی کمی و کیفی فاضلاب صنایع غذایی و دارویی تهران بزرگ

    (ندگان)پدیدآور
    محوی, امیرحسینمسافری, محمدناصری, سیمینحسین, مصطفی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در تحقیق حاضر با توجه به اهمیت فاضلاب صنعتی و آلودگیهای زیست محیطی حاصله، 20 واحد صنعتی غذایی و دارویی از بین 77 واحد ( 20% از کل صنایع تهران بزرگ ) بطور تصادفی انتخاب و فاضلاب آنها از نظر کمی و کیفی مورد بررسی قرار گرفت. جهت ارزیابی کمی فاضلاب این صنایع میزان آب مصرفی و تولید فاضلاب و جهت ارزیابی کیفی مقدار اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی پنج روزه (BOD5) و کل مواد معلق (TSS) در نظر گرفته شد. 20 صنعت بررسی شده در تحقیق سالیانه 7876346 متر مکعب آب مصرف می نمایند که از این میزان در صنایع مختلف بین 25 تا 95 % و بطور متوسط 69% تبدیل به فاضلاب شده و حجم فاضلاب تولید شده برابر 5454154 متر مکعب در سال می باشد. برای کل صنایع غذایی و دارویی تهران بزرگ مقدار مصرف آب 33/10 میلیون متر مکعب و مقدار کل فاضلاب بالغ بر 5/7 میلیون مترمکعب برآورد می شود. صنایع روغن نباتی، نوشابه سازی، لبنی و دارویی به ترتیب با مصرف 3/36 % ، 3/29% ، 2/14% و 14/7 % از کل آب مصرفی در رده های اول تا چهار قرار دارند . از نظر فاضلاب تولیدی، صنایع نوشابه سازی، روغن نباتی، لبنیاتی و داروسازی به ترتیب با تولید 34% ، 31/30% ، 44/14% و 66/5% فاضلاب در رده های اول تا چهارم قرار دارند. آلوده ترین فاضلاب تولید شده از نظر مواد آلی مربوط به کارخانجات الکل سازی با BOD5 برابر با 44000mg/L می باشد. میانگین BOD5 برای صنایع بررسی شده بدون احتساب صنعت الکل سازی برابر mg/L 558 بدست آمد. در زمان بررسی 60% صنایع فاقد سیستم تصفیه بوده و تنها در 10 % صنایع ( 2 واحد ) سیستم تصفیه با کارآئی خوب وجود داشت. 30% واحدها دارای تصفیه خانه با راندمان پایین یا بدون کارآئی لازم بودند. بخش عمده فاضلاب این صنایع بدون تصفیه وارد چاههای جذبی یا رودخانه شده و باعث آلودگی منطقه می گردد.
    کلید واژگان
    فاضلاب
    صنایع غذایی و دارویی
    تهران
    کمیت
    کیفیت

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2005-02-19
    1383-12-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
    Islamic Azad University - Science and Research Branch

    شاپا
    1563-4809
    2008-3513
    URI
    http://jest.srbiau.ac.ir/article_401.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/271878

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب