• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 01, JFBT(Vol.1)
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 01, JFBT(Vol.1)
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Growth and Activity of Selected Probiotic Strains in UHT Milk

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    678.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ABSTRACT: The growth rate of two probiotic strains with documented health effects was studied in ultra-high temperature treated milk separately and beside each other. The probiotic strains were Lactobacillus acidophilus (La-5) and Bifidobacterium lactis (Bb-12). Fermentation was followed for 12 h at 37 ˚C and the samples were analyzed for pH, titratable acidity and viable counts of probiotic bacteria before incubation and at 2h intervals throughout the fermentation period. The obtained results showed that Lb. acidophilus had higher activity and growth rate than B. lactis when they were purely cultured in milk. Investigation on mixed culture inoculating the milk revealed that Lb. acidophilus had a stimulating effect on the growth rate of B. lactis, however, its growth wasn't significantly affected by the presence of the latter bacteria.   Keywords: Bifidobacterium lactis, Growth Rate, Lactobacillus acidophilus, Probiotic.

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2012-06-01
    1391-03-12
    ناشر
    Tehran Science and Research Branch, Islamic Azad University

    شاپا
    2228-7086
    URI
    http://jfbt.srbiau.ac.ir/article_1302.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/270137

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب