• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 03, JFBT(Vol.3)
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 03, JFBT(Vol.3)
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    The Effect of Different Methods of Heat Treatments on the Retention of Ascorbic Acid in Carrot and Corn

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    885.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ABSTRACT: The history of food science, technology and nutrition and their expansion in respect of raw material, processing, finished products and nutritional value goes back to many years and is still the interests of many researchers. In this work ascorbic acid has been taken not only as an important and vital vitamin to be investigated during the course of different heat processes but also as an index to other vital and sensitive micronutrients. Titration by 2, 6 dichloroindophenol that only measures the ascorbic acid concentration was adopted as the mean to evaluate this reducing compound. The results indicated that microwave heating caused the highest loss during 20 minutes of heating as compared to other methods of heat treatments and this might be explained by the degree of heat, length of treatment, migration of ascorbic acid to the media and oxidation of ascorbic acid to de-hydro-ascorbic acid and other subsequent products. Keywords:Ascorbic Acid, Carrot, Corn, Heating, Titration.

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2013-12-01
    1392-09-10
    ناشر
    Tehran Science and Research Branch, Islamic Azad University

    شاپا
    2228-7086
    URI
    http://jfbt.srbiau.ac.ir/article_1371.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/270134

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب