• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 02, JFBT(Vol.2)
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 02, JFBT(Vol.2)
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Pulsed Vacuum Osmotic Dehydration of Garlic Bulbs Followed by Microwave Drying

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.496 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ABSTRACT: The combination of pulsed vacuum osmotic dehydration and microwave drying of garlic bulbs were examined. The response surface methodology (RSM) was used to determine the effect of NaCl concentration (8%-20%), osmotic solution temperature (25-65°C), operation pressure (240-830 mbar), immersion time (20-300 min) and microwave power level (100-600 W) on water loss (WL), solids gain (SG), weight reduction (WR), hardness and shrinkage of samples. Analysis of the results showed that by increasing the osmotic solution concentration, temperature and immersion time, WL and WR will increase. The effect on SG was almost the same as WL except the effect of temperature. Increasing temperature resulted in an initial increase in SG for a period of time, followed by a decrease. NaCl concentration, temperature and immersion time showed the significant influence on hardness.   Keywords: Garlic, Microwave Drying, Pulses Vacuum Osmotic Dehydration, Response Surface Methodology.

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2012-06-01
    1391-03-12
    ناشر
    Tehran Science and Research Branch, Islamic Azad University

    شاپا
    2228-7086
    URI
    http://jfbt.srbiau.ac.ir/article_1286.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/270118

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب