• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 05, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 05, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Evaluation of β-amylase Activity of Sweet Potato (Ipomoea batatas) Cultivated in Iran

    (ندگان)پدیدآور
    Hesam, F.Taheri Tehrani, R.Balali, G.R.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    363.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Besides the high starch content, sweet potato contains endogenous amylases where the two Predominants are - and β-amylases. Sweet potato is thought to be a promising source of β -amylase since β -amylase is one of the major protein in the tubers. This investigation has focused on the properties of β amylase from white-flesh sweet potato that has been grown in Iran as a potential source for industrial applications. Protein was determined using Bradford method and the enzyme activity was evaluated by monitoring of starch hydrolysis by determination of reducing sugar. The effect of pH and temperature on the enzyme activity and stability was determined. β amylase had optimum pH of 5.5 and was stable from pH  of 3.5 to 7.5  with the maximum activity at 55°C
    کلید واژگان
    Amylases
    β-amylase Activity
    Sweet Potato (Ipomoea batatas)

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-09-01
    1394-06-10
    ناشر
    Tehran Science and Research Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    Ph. D. Student of the College of Food Science and Technology, Tehran Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
    Environmental Research Institute, University of Isfahan, Iran
    Department of Potato Research Biotechnology, University of Isfahan, Iran

    شاپا
    2228-7086
    URI
    http://jfbt.srbiau.ac.ir/article_7002.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/270009

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب