• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 04, JFBT(Vol.4 - No.1)
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 04, JFBT(Vol.4 - No.1)
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Quality Evaluation of New Developed Symbiotic Yogurt over the Storage at Refrigerator

    (ندگان)پدیدآور
    Moayednia, N.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    657.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Two probiotic bacteria (Lb. acidophilus and B. lactis) were immobilized on the alginate coat of strawberry pieces and were added to the prepared sweet non fat dietary stirred yogurt. Physico-chemical parameters namely pH value, titratable acidity and synersis along with the viability of probiotic bacteria of the samples were evaluated over the 8 days of storage at 5 ºC at 2 day intervals. A significant decrease in pH value occurred after 6 and 8 days and the titratable acidity significantly increased after 8 days. Synersis did not show significant changes probably due to the presence of applied hygroscopic nature of some ingredients in the samples. Some free probiotic cells were identified in yogurt matrix of the samples due to the migration phenomenon. The decrease trend of embedded cells happened slower than the free ones. This might be due to the protective effects of alginate coat on the survival of probiotic bacteria surrounded by yogurt.
    کلید واژگان
    Alginate Coat
    Probiotic Bacteria
    Stirred Yogurt
    Strawberry

    شماره نشریه
    41
    تاریخ نشر
    2014-01-01
    1392-10-11
    ناشر
    Tehran Science and Research Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    Assistant Professor of the Department of Food Science and Engineering, Faculty of Industrial and Mechanical Engineering, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran.

    شاپا
    2228-7086
    URI
    http://jfbt.srbiau.ac.ir/article_2240.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269982

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب