• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 04, JFBT(Vol.4 - No.1)
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 04, JFBT(Vol.4 - No.1)
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    The Effect of Milk Supplementation on the Growth and Viability of Starter and Probiotic Bacteria in Yogurt during Refrigerated Storage

    (ندگان)پدیدآور
    Naji, M. H.Hashemi, ZHoseini, M
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    654.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    In the present work, the effect of milk supplementation on viability of yogurt bacteria (Streptococcus thermophilus and Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) and probiotic bacteria (Lactobacillus acidophilus and Bifidobacteria) was studied during yogurt manufacture and thirty three days storage. Incubation time to reach pH value of 4.5 was greatly affected by the addition of casein fraction of milk proteins. The viable counts of L. delbrueckii subsp. bulgaricus and Bifidobacteria were increased in yogurt supplemented with tryptone and milk powder plus five fold starter culture. Addition of 500 mg L-1 of cysteine, promoted the growth of L. acidophilus until three weeks from the date of production. Bifidobacteria counts remained more than 105 cfu ml-1 in yogurt supplemented with 2% milk powder and inoculated with five fold starter culture. Using a high level of inoculums promoted the viability of L. acidophilus and Bifidobacteria significantly (p
    کلید واژگان
    Probiotic
    Supplementation
    Yogurt

    شماره نشریه
    41
    تاریخ نشر
    2014-01-01
    1392-10-11
    ناشر
    Tehran Science and Research Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    Ph. D. Student of Food Science and Technology, Academic Member of Zarindashat Branch, Islamic Azad University, Fars, Iran.
    Shiraz Medical Science University, Fars, Iran.
    Ph. D. Student of Food Science and Technology, College of Agriculture, Mashhad University, Khorasane Razavi, Iran.

    شاپا
    2228-7086
    URI
    http://jfbt.srbiau.ac.ir/article_2235.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269977

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب