• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه نسیم تندرستی
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه نسیم تندرستی
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی تأثیر آموزش با پیگیری دو ساله بر آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان آموزش دیده مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی کرمانشاه

    (ندگان)پدیدآور
    پیرصاحب, مقدادمرادی, مسعوددرگاهی, عبداللهرضاخانی مقدم, حامدشرفی, کیومرث
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    330.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی اصیل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: آموزش صنوف از برنامه هایی است که در بهبود بهداشت مواد غذایی موثر است. از طرفی اطلاع از سطح آگاهی، نگرش و عملکرد بهداشتی متصدیان مواد غذایی، مدیریت بهداشت محیط را تسهیل می نماید. این تحقیق با هدف تعیین تأثیر دوره ویژه آموزش بهداشت بر آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان مواد غذایی پس ازگذشت دو سال از اجرای دوره آموزش بهداشت اصناف(پس آزمون ثانویه)، صورت گرفته است. روش بررسی: این مطالعه به روش نیمه تجربی انجام شد و در آن آگاهی، نگرش و عملکرد 370 نفر از صنوف در یک ماه بعد از آموزش(پس آزمون اولیه) و دو سال بعد از آموزش(پس آزمون ثانویه، که تعداد افراد به 253 کاهش یافت) مورد بررسی قرار گرفته است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه و چک لیست بود. آزمونPaired T-Test  و آنالیز واریانس یک طرفه برای تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 16) به کار برده شد. یافته ها:آموزش همراه با گذر زمان بر آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان موثر است. به طوری که میانگین نمرات آگاهی از 75/3±7/23(پس آزمون اولیه)به  5/3 ±9/21 (پس آزمون ثانویه)، نگرش از 55/14±2/112به 6/6±6/75 کاهش (001/0p ) و عملکرد از 8±1/46 به 6/6±5/52 افزایش یافت(001/0p ). نتیجه گیری: نتایج، نشان دهنده تأثیر گذر زمان بر  سطح آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان آموزش دیده می باشد. هر چند سطح عملکرد فراگیران بعد از گذشت 2 سال ارتقا یافته؛ اما جهت ارتقای سطح آگاهی و نگرش آنان، تکرار دوره آموزش بهداشت اصناف حداقل بعد از دو سال از آموزش اولیه توصیه می گردد. واژگان کلیدی:نگش، متصدیان مواد غذایی، آموزش بهداشت، آگاهی، عملکرد.ر
    کلید واژگان
    نگرش
    متصدیان مواد غذایی
    آموزش بهداشت
    آگاهی
    عملکرد

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-08-23
    1393-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
    Islamic Azad University, Sari Branch
    سازمان پدید آورنده
    گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
    دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
    کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
    دانشجوی دکترای آموزش بهداشت و ارتباطات، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
    دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران. تهران، ایران. *(نویسنده مسؤول) Email: kio.sharafi@gmail.com گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

    شاپا
    2322-245X
    2345-6191
    URI
    http://jfh.iausari.ac.ir/article_643605.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269903

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب