| dc.contributor.author | فرهی آشتیانی, راحله | fa_IR |
| dc.contributor.author | شکرفروش, سید شهرام | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرحوم قیصری, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | بصیری, سارا | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسکندری, محمد هادی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:50:26Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:50:26Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:50:26Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:50:26Z | |
| dc.date.issued | 2020-08-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-11-03 | en_US |
| dc.date.submitted | 1398-08-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فرهی آشتیانی, راحله, شکرفروش, سید شهرام, مرحوم قیصری, حمیدرضا, بصیری, سارا, اسکندری, محمد هادی. (1399). اثر باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازِیی ولاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر بقای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای در پنیر لاکتیکی و ویژگیهای کیفی آن. بهداشت مواد غذایی, 10(238), 45-61. doi: 10.30495/jfh.2020.671113 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7647 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6968 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.30495/jfh.2020.671113 | |
| dc.identifier.uri | http://jfh.iaut.ac.ir/article_671113.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269736 | |
| dc.description.abstract | برخی از پروبیوتیکها علاوه بر تعادل فلور میکروبی روده میزبان، میتوانند از رشد میکروارگانیسمهای بیماریزا در غذا جلوگیری کنند. در این تحقیق ویژگیهای کیفی و قابلیت زندهمانی دو میکروارگانیسم بیماریزای <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> و <em>اشریشیا کولای </em>در پنیر لاکتیکی موردبررسی قرار گرفت. بدین منظور در مرحله اول چهار نوع پنیر لاکتیکی (60 نمونه) پروبیوتیک (حاوی <em>لاکتوباسیلوس کازئی</em> و <em>لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس) </em>و غیرپروبیوتیک تهیهشده با شیر حاوی 3 و 5/4 درصد چربی در سه تکرارتهیه و در زمانهای صفر، 14، 28، 42 و 56 مورد ارزیابی کیفی قرار گرفت. سپس، 12 نوع پنیر لاکتیکی {(پروبیوتیک/ غیرپروبیوتیک) درصد چربی (3 و 5/4 درصد) و میکروارگانیسم بیماریزا (عدم حضور، حضور استافیلوکوکوس <em>اورئوس</em> یا اشریشا کلی)} (180 نمونه) تهیه و زندهمانی میکروارگانیسمهای بیماریزا در حضور پروبیوتیک در روزهای صفر، 7، 14، 28 و 35 مورد ارزیابی قرار گرفت. افزودن پروبیوتیکها به پنیر لاکتیکی، اکسیداسیون اسیدهای چرب را بهطور معنیداری کاهش داده و اسیدیته و درصد ترکیبات ازته فرار را افزایش داد (05/0> P). افزودن پروبیوتیک در پنیرهای با درصد چربی بالا، سبب افزایش ترکیبات ازته غیرپروتئینه شد ولی در پنیرهای کمچرب، این شاخص کاهش یافت. افزودن پروبیوتیک به پنیرلاکتیکی رشد <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> و <em>اشریشیا کولای</em> را بهطور معنیدار کاهش داد (05/0>P ). افزایش درصد چربی، تأثیر معنیدار در مهار رشد باکتری توسط پروبیوتیکها نشان نداد. با توجه به اثرات مفید افزودن پروبیوتیکها بر کاهش روند رشد باکتریهای بیماریزا و عدمتغییر معنیدار در ویژگیهای حسی پنیر لاکتیکی، استفاده از این پروبیوتیکها در تولید پنیرلاکتیکی کمچرب، توصیه میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1692 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | Tabriz Branch, Islamic Azad University | en_US |
| dc.relation.ispartof | بهداشت مواد غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Hygiene | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.30495/jfh.2020.671113 | |
| dc.subject | پنیر لاکتیکی | fa_IR |
| dc.subject | لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس | fa_IR |
| dc.subject | لاکتوباسیلوس کازئی | fa_IR |
| dc.subject | استافیلوکوکوس اورئوس | fa_IR |
| dc.subject | اشریشیا کولای | fa_IR |
| dc.title | اثر باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازِیی ولاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر بقای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای در پنیر لاکتیکی و ویژگیهای کیفی آن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموخته دکترای بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد 'گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 10 | |
| dc.citation.issue | 238 | |
| dc.citation.spage | 45 | |
| dc.citation.epage | 61 | |