نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفرهی آشتیانی, راحلهfa_IR
dc.contributor.authorشکرفروش, سید شهرامfa_IR
dc.contributor.authorمرحوم قیصری, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorبصیری, ساراfa_IR
dc.contributor.authorاسکندری, محمد هادیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:50:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:50:26Z
dc.date.available1399-07-09T04:50:26Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:50:26Z
dc.date.issued2020-08-22en_US
dc.date.issued1399-06-01fa_IR
dc.date.submitted2019-11-03en_US
dc.date.submitted1398-08-12fa_IR
dc.identifier.citationفرهی آشتیانی, راحله, شکرفروش, سید شهرام, مرحوم قیصری, حمیدرضا, بصیری, سارا, اسکندری, محمد هادی. (1399). اثر باکتری‌های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازِیی ولاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر بقای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای در پنیر لاکتیکی و ویژگی‌های کیفی آن. بهداشت مواد غذایی, 10(238), 45-61. doi: 10.30495/jfh.2020.671113fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.30495/jfh.2020.671113
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_671113.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269736
dc.description.abstractبرخی از پروبیوتیک­ها علاوه بر تعادل فلور میکروبی روده میزبان، می­توانند از رشد میکروارگانیسم‌های بیماری­زا در غذا جلوگیری کنند. در این تحقیق ویژگی‌های کیفی و قابلیت زنده­مانی دو میکروارگانیسم بیماری­زای <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> و <em>اشریشیا کولای </em>در پنیر لاکتیکی موردبررسی قرار گرفت. بدین منظور در مرحله اول چهار نوع پنیر لاکتیکی (60 نمونه) پروبیوتیک (حاوی <em>لاکتوباسیلوس کازئی</em> و <em>لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس) </em>و غیرپروبیوتیک تهیه‌شده با شیر حاوی 3 و 5/4 درصد چربی در سه تکرارتهیه و در زمان­های صفر، 14، 28، 42 و 56 مورد ارزیابی کیفی قرار گرفت. سپس‏، 12 نوع پنیر لاکتیکی {(پروبیوتیک/ غیرپروبیوتیک) درصد چربی (3 و 5/4 درصد) و میکروارگانیسم بیماری­زا (عدم حضور، حضور استافیلوکوکوس <em>اورئوس</em> یا اشریشا کلی)} (180 نمونه) تهیه و زنده­مانی میکروارگانیسم­های بیماری­زا در حضور پروبیوتیک در روزهای صفر، 7، 14، 28 و 35 مورد ارزیابی قرار گرفت. افزودن پروبیوتیک­ها به پنیر لاکتیکی، اکسیداسیون اسیدهای چرب را به‌طور معنی­داری کاهش داده و اسیدیته و درصد ترکیبات ازته فرار را افزایش داد (05/0> P). افزودن پروبیوتیک در پنیرهای با درصد چربی بالا، سبب افزایش ترکیبات ازته غیرپروتئینه شد ولی در پنیرهای کم­چرب، این شاخص کاهش یافت. افزودن پروبیوتیک به پنیرلاکتیکی رشد <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> و <em>اشریشیا کولای</em> را به‌طور معنی‌دار کاهش داد (05/0>P ). افزایش درصد چربی، تأثیر معنی‌دار در مهار رشد باکتری توسط پروبیوتیک­ها نشان نداد. با توجه به اثرات مفید افزودن پروبیوتیک­ها بر کاهش روند رشد باکتری­های بیماری­زا و عدم‌تغییر معنی‌دار در ویژگی­های حسی پنیر لاکتیکی، استفاده از این پروبیوتیک­ها در تولید پنیرلاکتیکی کم‌چرب، توصیه می­شود.fa_IR
dc.format.extent1692
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.30495/jfh.2020.671113
dc.subjectپنیر لاکتیکیfa_IR
dc.subjectلاکتوباسیلوس اسیدوفیلوسfa_IR
dc.subjectلاکتوباسیلوس کازئیfa_IR
dc.subjectاستافیلوکوکوس اورئوسfa_IR
dc.subjectاشریشیا کولایfa_IR
dc.titleاثر باکتری‌های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازِیی ولاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر بقای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای در پنیر لاکتیکی و ویژگی‌های کیفی آنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته دکترای بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد 'گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue238
dc.citation.spage45
dc.citation.epage61


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد