کاربرد ازن برای کاهش بار میکروبی گوشت مرغ استخوانگیری شده با روش مکانیکی
(ندگان)پدیدآور
اسکندری, محمد هادیهاشمی نسب, سعیدهنیاکوثری, مهردادشکرفروش, شهرامنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ازن یک اکسید کننده و ضدعفونی کننده قوی میباشد و کاربردهای زیادی در نگهداری مواد غذایی پیدا کرده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر آب ازنه بر افزایش ماندگاری خمیر مرغ نگهداری شده در سردخانه (C°2 ± 4) بود. نمونههای خمیر مرغ تحت اثر ازن (0، 032/0، 065/0، 098/0 و ppm 13/0) تیمار گردید و در بستهبندیهای مجزا در دمای C°2 ± 4 نگهداری شدند. نمونهها از نظر ویژگیهای شیمیایی (عدد پراکسید) و میکروبی (باکتریهای مزوفیل هوازی، سرماگراها، استافیلوکوکوس آورئوس، کلیفرم و کپک و مخمر) در روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15 نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ازن در طول دوره نگهداری سبب کاهش شمار باکتریهای مزوفیل هوازی، سرماگراها، استافیلوکوکوس آورئوس، کلیفرم و کپک و مخمر نسبت به نمونه کنترل میشود (05/0P
کلید واژگان
خمیر مرغازن
شمار میکروبی
عدد پراکسید
عمر ماندگاری
شماره نشریه
331تاریخ نشر
2018-09-231397-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانشیار علوم و صنایع غذایی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایراندانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
استاد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
استاد بهداشت مواد غذایی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




