• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 8, 2 (30) تابستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 8, 2 (30) تابستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ردیابی ژن‌های کدکننده انتروتوکسین در ایزوله‌های استافیلوکوکوس ارئوس جدا شده از شیر گاومیش در استان خوزستان

    (ندگان)پدیدآور
    مرادی فارسانی, آزادهشاکریان, امیررحیمی, ابراهیمممتاز, حسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    729.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    شیر محیط غذایی مناسبی برای رشد باکتری­ها است و می­تواند سریعاً به انواع باکتری­ها آلوده شود. باکتری استافیلوکوکوس ارئوس از جمله عوامل میکروبی آلوده‌کننده شیر است که باعث ایجاد بیماری در انسان می­شود. با توجه به اهمیت انتروتوکسین­های استافیلوکوکوس ارئوس موجود در شیر به‌عنوان یکی از منابع عمده مسمومیت­های غذایی، بررسی روش­های متعدد جداسازی، شناسایی و دسته­بندی انتروتوکسین­ها ضروری می­باشد. مطالعه حاضر با هدف ردیابی ژن­های کدکننده انتروتوکسین در ایزوله­های استافیلوکوکوس ارئوس جدا شده از شیر خام گاومیش در استان خوزستان انجام شد. در این بررسی­ در سال 1395، تعداد 100 نمونه از مراکز توزیع شیر خام گاو­میش در استان خوزستان اخذ گردید. نمونه­ها به روش کشت میکروبی و مولکولی ارزیابی و حضور ژن­های مولد انتروتوکسین در ایزوله­های استافیلوکوکوس ارئوس جدا شده، بررسی گردید. نتایج نشان داد که در ایزوله­های استافیلوکوکوس ارئوس تعداد 7 نمونه مربوط به ژن انتروتوکسین SEA، که بالاترین تعداد و درصد توزیع بود. در حالی‌که 2 نمونه دارای هر دو ژن انتروتوکسین­های SEA و SEB بودند و 2 نمونه دارای دو ژن انتروتوکسین­های SEA و SEC و 1 نمونه دارای چهار ژن انتروتوکسین­هایSEC، SEB،SEA ، SHE و 2 نمونه دارای هر دو ژن انتروتوکسین­های SEH و SEJ و 1 نمونه دارای ژن انتروتوکسین SEJ و 1 نمونه دارای ژن انتروتوکسین SEH و SEC بودند. حضور نسبتاً بالای ژن­های کدکننده انتروتوکسین­های استافیلوکوکی و نقش بالقوه انتروتوکسین در ایجاد مسمومیت­های غذایی در انسان، نشان­گر نقش شیر خام گاومیش به‌عنوان یکی از منابع آلوده کننده انسان بوده و لزوم پیشگیری از آلودگی­های اولیه و ثانویه شیر به این باکتری را ایجاب می‌کند.
    کلید واژگان
    استافیلوکوکوس ارئوس
    انتروتوکسین
    شیر گاومیش
    خوزستان

    شماره نشریه
    230
    تاریخ نشر
    2018-06-22
    1397-04-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    Tabriz Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد مواد غذایی دانشگاه آزاد شهرکرد
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
    استادگروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی،واحد شهرکرد،دانشگاه آزاد اسلامی،شهرکرد، ایران
    استادگروه‌پاتوبیولوژی،دانشکده دامپزشکی،واحد شهرکرد،دانشگاه آزاد اسلامی،شهرکرد،ایران.

    شاپا
    2228-7647
    2476-6968
    URI
    http://jfh.iaut.ac.ir/article_539641.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269671

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب