نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکیان‌پور, سامانfa_IR
dc.contributor.authorسبحان اردکانی, سهیلfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:50:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:50:12Z
dc.date.available1399-07-09T04:50:12Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:50:12Z
dc.date.issued2017-12-22en_US
dc.date.issued1396-10-01fa_IR
dc.date.submitted2015-11-11en_US
dc.date.submitted1394-08-20fa_IR
dc.identifier.citationکیان‌پور, سامان, سبحان اردکانی, سهیل. (1396). بررسی غلظت‌های روی، سرب، کادمیوم و مس در گندم و نان مصرفی در شهر همدان. بهداشت مواد غذایی, 7(428), 83-92.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_536991.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269660
dc.description.abstractبا گسترش آلاینده­‌‌های محیطی و به­‌‌تبع آن ورود آن‌‌ها به زنجیر غذایی، بررسی در مورد انواع آلودگی و بهداشت مواد غذایی حائز اهمیت است. لذا، این پژوهش با هدف بررسی محتوی عناصر روی، سرب، کادمیوم و مس در محصول گندم و نان مصرفی شهر همدان در سال 1393 انجام یافت. بدین منظور 4 مزرعه کشت گندم و 4 نانوایی پخت انواع نان­ لواش، بربری، سنگک و فرانسوی انتخاب و نمونه‌‌­برداری از آن‌­‌ها مطابق روش استاندارد انجام شد. پس از انجام مراحل آماده‌‌سازی نمونه‌‌‌ها به‌روش هضم اسیدی، غلظت عناصر در آن‌ها توسط دستگاه نشر اتمی (ICP) در 3 تکرار خوانده شد. نتایج نشان داد که میانگین غلظت عناصر روی، سرب، کادمیوم و مس در نمونه‌های نان بر حسب میلی‌‌گرم در کیلوگرم برابر با 48/2 ± 47/5، 04/0 ± 06/0، 36/0 ± 92/0 و 14/0 ± 57/1 و در نمونه‌­‌های گندم بر حسب میلی‌‌گرم در کیلوگرم برابر با 34/1 ± 93/4، 16/0 ± 17/0، 55/0 ± 92/0 و 31/0 ± 02/1 بود. از طرفی نتایج بیان‌‌­گر آن بود که میانگین غلظت عناصر روی، سرب و مس کم‌­‌تر و میانگین غلظت عنصر کادمیوم بیش‌‌­تر از حد مجاز WHO است. از این‌‌‌رو، آلودگی محصول گندم و نان مصرفی شهر همدان به‌‌دلایلی همچون استفاده طولانی‌‌مدت و بی‌‌­رویه از نهاده‌­‌های کشاورزی به‌­‌ویژه کودهای فسفاته و فاضلاب شهری برای آبیاری، استقرار مزارع در مجاوت صنایع و جاده‌های مواصلاتی می‌‌­تواند تبعات بهداشتی غیرقابل جبرانی برای مصرف‌‌­کنندگان به‌دنبال داشته باشد.fa_IR
dc.format.extent944
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.subjectفلزات سنگینfa_IR
dc.subjectگندمfa_IR
dc.subjectنانfa_IR
dc.subjectهمدانfa_IR
dc.titleبررسی غلظت‌های روی، سرب، کادمیوم و مس در گندم و نان مصرفی در شهر همدانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌‌ آموخته کارشناسی ارشد محیط‌‌زیست، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه محیط‌زیست، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue428
dc.citation.spage83
dc.citation.epage92


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد