| dc.contributor.author | کیانپور, سامان | fa_IR |
| dc.contributor.author | سبحان اردکانی, سهیل | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:50:12Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:50:12Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:50:12Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:50:12Z | |
| dc.date.issued | 2017-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-11-11 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-08-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کیانپور, سامان, سبحان اردکانی, سهیل. (1396). بررسی غلظتهای روی، سرب، کادمیوم و مس در گندم و نان مصرفی در شهر همدان. بهداشت مواد غذایی, 7(428), 83-92. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7647 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6968 | |
| dc.identifier.uri | http://jfh.iaut.ac.ir/article_536991.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269660 | |
| dc.description.abstract | با گسترش آلایندههای محیطی و بهتبع آن ورود آنها به زنجیر غذایی، بررسی در مورد انواع آلودگی و بهداشت مواد غذایی حائز اهمیت است. لذا، این پژوهش با هدف بررسی محتوی عناصر روی، سرب، کادمیوم و مس در محصول گندم و نان مصرفی شهر همدان در سال 1393 انجام یافت. بدین منظور 4 مزرعه کشت گندم و 4 نانوایی پخت انواع نان لواش، بربری، سنگک و فرانسوی انتخاب و نمونهبرداری از آنها مطابق روش استاندارد انجام شد. پس از انجام مراحل آمادهسازی نمونهها بهروش هضم اسیدی، غلظت عناصر در آنها توسط دستگاه نشر اتمی (ICP) در 3 تکرار خوانده شد. نتایج نشان داد که میانگین غلظت عناصر روی، سرب، کادمیوم و مس در نمونههای نان بر حسب میلیگرم در کیلوگرم برابر با 48/2 ± 47/5، 04/0 ± 06/0، 36/0 ± 92/0 و 14/0 ± 57/1 و در نمونههای گندم بر حسب میلیگرم در کیلوگرم برابر با 34/1 ± 93/4، 16/0 ± 17/0، 55/0 ± 92/0 و 31/0 ± 02/1 بود. از طرفی نتایج بیانگر آن بود که میانگین غلظت عناصر روی، سرب و مس کمتر و میانگین غلظت عنصر کادمیوم بیشتر از حد مجاز WHO است. از اینرو، آلودگی محصول گندم و نان مصرفی شهر همدان بهدلایلی همچون استفاده طولانیمدت و بیرویه از نهادههای کشاورزی بهویژه کودهای فسفاته و فاضلاب شهری برای آبیاری، استقرار مزارع در مجاوت صنایع و جادههای مواصلاتی میتواند تبعات بهداشتی غیرقابل جبرانی برای مصرفکنندگان بهدنبال داشته باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 944 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | Tabriz Branch, Islamic Azad University | en_US |
| dc.relation.ispartof | بهداشت مواد غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Hygiene | en_US |
| dc.subject | فلزات سنگین | fa_IR |
| dc.subject | گندم | fa_IR |
| dc.subject | نان | fa_IR |
| dc.subject | همدان | fa_IR |
| dc.title | بررسی غلظتهای روی، سرب، کادمیوم و مس در گندم و نان مصرفی در شهر همدان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد محیطزیست، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه محیطزیست، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 428 | |
| dc.citation.spage | 83 | |
| dc.citation.epage | 92 | |