مطالعه اثر تیمار ازن بر ویژگیهای کیفی و بار میکروبی سماق، زیره و فلفل
(ندگان)پدیدآور
همتی مقدم, علیرضاآصفی, نارملاحنیفیان, شهرامنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ادویهها غالباً با روشهای سنتی و در شرایط نامناسب بهداشتی تهیه و فرآوری میشوند و میتوانند حاوی مقادیر بالایی از میکروبهای عامل فساد و بیماریزای انسانی باشند. هدف این پژوهش مطالعه اثر گاز ازن بر برخی از ویژگیهای کیفی و میکروبی ادویههای سماق، زیره و فلفل بود. برای این منظور نمونههای مورد آزمایش توسط گاز ازن با غلظت 2 گرم بر ساعت بهمدت 10، 20، 40 و 60 دقیقه تیمار شدند. سپس بار میکروبی و شاخصهایی نظیر درصد رطوبت، خواص آنتیاکسیدانی و میزان ترکیبات فنلی نمونهها تعیین گردیدند. نتایج بررسی نشان داد در قیاس با نمونه شاهد، تیمار با گاز ازن موجب کاهش 2 واحد لگاریتمی (05/0P
کلید واژگان
ازنادویه
بار میکروبی
ترکیبات فنولی
رادیکال DPPH
شماره نشریه
327تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسیارشد صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایراناستادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




