• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 7, 2 (26) تابستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 7, 2 (26) تابستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تغییرات شیمیایی و زمان ماندگاری سوریمی ماهی کاراس (gibelio Carassius carassius) طی نگهداری تحت دمای فوق سرما و دمای انجماد

    (ندگان)پدیدآور
    افسرسنگری, مریمعبدالله‌پور, حمیدکوچکیان صبور, انوشهنامی خسمخی, الناز
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.244 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تولید سوریمی از ماهیان کم‌مصرف یکی از روش­هایی است که امروزه برای افزایش مصرف این دسته از ماهیان پیشنهاد می‌گردد. در این تحقیق از ماهی کاراس (gibelio Carassius carassius) جهت تولید سوریمی استفاده شد. تیمارهای تحقیق به ترتیب، سوریمی نگهداری شده در دمای انجماد (oC 18-) (گروه 1) و سوریمی نگهداری شده در دمای فوق سرما (oC 3-) (گروه 2) می‌باشد. این تیمارها طی 60 روز نگهداری به‌صورت دوره‌ای تحت آزمایش­های ترکیبات شیمیایی (رطوبت، پروتئین، چربی، خاکستر و pH) و آزمایش­های فساد شیمیایی و اکسیداسیون شامل مجموع بازهای نیتروژن فرار (TVB-N) و تیوباربیتوریک اسید (TBA) قرار گرفتند. بر اساس نتایج آماری میزان چربی، pH، TVB-N و TBA در طول دوره نگهداری در گروه 2 به‌طور معنی‌داری بیشتر از گروه 1 بوده است (05/0>p) با افزایش مدت‌زمان نگهداری شاخص­های فساد شیمیایی در هر دو تیمار به‌طور معنی‌داری افزایش یافتند (05/0>p) نتایج نشان داد سوریمی نگهداری شده در دمای انجماد از کیفیت بهتری نسبت به سوریمی نگهداری شده در دمای فوق سرما برخوردار بود. به دلیل افزایش میزان شاخص‌های فساد در روزهای پایان نگهداری، مشاهده گردید زمان ماندگاری سوریمی ماهی کاراس در دمای انجماد بالاتر از سوریمی نگهداری شده در دمای فوق سرما بوده و کیفیت سوریمی نگهداری شده در دمای انجماد تا پایان دوره نگهداری حفظ گردیده است.
    کلید واژگان
    ماهی کاراس (gibelio Carassius carassius)
    سوریمی
    فساد شیمیای
    زمان ماندگاری

    شماره نشریه
    226
    تاریخ نشر
    2017-07-23
    1396-05-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    Tabriz Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تالش، گیلان، ایران
    استادیار، گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تالش، گیلان، ایران
    استادیار، پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی کشور، بندر انزلی، ایران
    کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، ایران

    شاپا
    2228-7647
    2476-6968
    URI
    http://jfh.iaut.ac.ir/article_532503.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269639

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب