تغییرات شیمیایی و زمان ماندگاری سوریمی ماهی کاراس (gibelio Carassius carassius) طی نگهداری تحت دمای فوق سرما و دمای انجماد
(ندگان)پدیدآور
افسرسنگری, مریمعبداللهپور, حمیدکوچکیان صبور, انوشهنامی خسمخی, النازنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تولید سوریمی از ماهیان کممصرف یکی از روشهایی است که امروزه برای افزایش مصرف این دسته از ماهیان پیشنهاد میگردد. در این تحقیق از ماهی کاراس (gibelio Carassius carassius) جهت تولید سوریمی استفاده شد. تیمارهای تحقیق به ترتیب، سوریمی نگهداری شده در دمای انجماد (oC 18-) (گروه 1) و سوریمی نگهداری شده در دمای فوق سرما (oC 3-) (گروه 2) میباشد. این تیمارها طی 60 روز نگهداری بهصورت دورهای تحت آزمایشهای ترکیبات شیمیایی (رطوبت، پروتئین، چربی، خاکستر و pH) و آزمایشهای فساد شیمیایی و اکسیداسیون شامل مجموع بازهای نیتروژن فرار (TVB-N) و تیوباربیتوریک اسید (TBA) قرار گرفتند. بر اساس نتایج آماری میزان چربی، pH، TVB-N و TBA در طول دوره نگهداری در گروه 2 بهطور معنیداری بیشتر از گروه 1 بوده است (05/0>p) با افزایش مدتزمان نگهداری شاخصهای فساد شیمیایی در هر دو تیمار بهطور معنیداری افزایش یافتند (05/0>p) نتایج نشان داد سوریمی نگهداری شده در دمای انجماد از کیفیت بهتری نسبت به سوریمی نگهداری شده در دمای فوق سرما برخوردار بود. به دلیل افزایش میزان شاخصهای فساد در روزهای پایان نگهداری، مشاهده گردید زمان ماندگاری سوریمی ماهی کاراس در دمای انجماد بالاتر از سوریمی نگهداری شده در دمای فوق سرما بوده و کیفیت سوریمی نگهداری شده در دمای انجماد تا پایان دوره نگهداری حفظ گردیده است.
کلید واژگان
ماهی کاراس (gibelio Carassius carassius)سوریمی
فساد شیمیای
زمان ماندگاری
شماره نشریه
226تاریخ نشر
2017-07-231396-05-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تالش، گیلان، ایراناستادیار، گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تالش، گیلان، ایران
استادیار، پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی کشور، بندر انزلی، ایران
کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




